Επικαιρότητα

Αντιπαράθεση στη Βουλή για Παιδεία και bloggers

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη Βουλή Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου, με αφρομή την ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Ο Πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε του νόμου πλαισίου σημειώνοντας ότι η μεταρρύθμιση αυτήν “ούτε εγκαταλείπεται ούτε αλλάζει”. Ακόμη, η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και στην υπόθεση των bloggers με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κατηγορρεί την Κυβέρνηση ότι ποινικοποιεί το Internet και τον Πρωθυπουργό να σημειώνει ότι “η ελευθερία δεν ειναι μονοσήμαντη έννοια και πρέπει να υπάρξει νομοθεσία που να καταπολεμά τα ποινικά αδικήματα”. Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις των 4 αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στη Βουλή, που αφορούσαν την Παιδεία, την διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση των Αερολιμένων, τη Θητεία του Κ. Καραμανλή στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Σκοπιανό. Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπανδρέου για την εκπαίδευση ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “η εκπαίδευση ήταν και είναι βασική κυρίαρχη προτεραιότητά μας. Έχει ξεκινήσει η κατασκευή 1200 σχολείων σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σχολείο που να μην έχει βιβλία από την πρώτη μέρα. Με σίγουρα βήματα χτίζουμε το “έξυπνο σχολείο του μέλλοντος”. Σε ότι αφορά την παραπαιδεία οι κυβερνήσεις του χθες στα λόγια πολεμούσαν αλλά στην πράξη στήριζαν την παραπαιδεία, επισήμανε ο πρωθυπουργός. Για ελλείψεις βιβλίων σε σχολεία της Αττικής ακόμη και τον Δεκέμβρη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ ανέφερε ότι υπάρχει μείωση μαθητών σε πολλά σχολεία.

Η αξιοκρατία, η διαφάνεια στο δημόσιο τομέα και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης και η δικαιοσύνη με σειρά ερευνών μπορεί να βρει ποιά είναι η αλήθεια και να αποδώσει ευθύνες εκεί που ανήκουν. Την απάντηση αυτή έδωσε ο πρωθυπουργός σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου για την θητεία ως Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας για την υπόθεση Ζαχόπουλου τόνισε ότι οι υπαίτιοι όπου κι αν είναι, όποιοι κι αν είναι θα λογοδοτήσουν.

Αναφέρθηκε ακόμη σε νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών των υπουργείων στον προϋπολογισμό, τη δημοσιοποίηση των χορηγιών του δημοσίου, τη δημοσίευση προϋπολογισμών- απολογισμών των νοσοκομείων.

Από την πλευρά του ο Αλέκος Αλαβάνος επέμεινε πως ο πρωθυπουργός αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα του τι έχει κάνει ως υπουργός Πολιτισμού επί μία διετία και αποφεύγει την αυτοκριτική.

Επιλογή της κυβέρνησης είναι να επεκτείνει τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα γιά τη δημιουργία νέων αεροδρομίων και εκσυγχρονισμό παλαιοτέρων υπογράμμισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στη βουλή,σε επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα, γιά την ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων και της ΥΠΑ.

Η θέση αυτή μεταφράζεται ως ιδιωτικοποίηση υποστήριξε η κ.Παπαρήγα λέγοντας ότι δεν θα πουληθεί η γη αλλά θα δοθεί η εκμετάλλευση σε ιδιώτες γιά 35 χρόνια ,γεγονός που επηρρεάζει και το προσωπικό της ΥΠΑ, το οποίο θα ανήκει στον πάροχο, ενώ εξέφρασε ανησυχία γιά τον εθνικό εναέριο χώρο.

Ο κ.Καραμανλής δεσμεύτηκε γιά διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε αεροδρόμια και λιμάνια ,καθώς και του εναέριου χώρου ,τονίζοντας ότι εναρμονιζόμενοι με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αναβαθμίζονται τα αεροδρόμιά μας και δημιουργείται ενιαίος ευρωπαϊκός ουρανός.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *