Επικαιρότητα

Αυξάνει τη διαφορά του από τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ

Πάνω από τις τρεις μονάδες καταγράφεται το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ, σύμφωνα με δύο νέες δημοσκοπήσεις, που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Την ίδια ώρα σταθερό είναι το προβάδισμα του Κώστα Καραμανλή έναντι του Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με το ΠΑΣΟΚ να περνά μπροστά στην παράσταση νίκης.

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ καταγράφουν δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις

Στην έρευνα της VPRC για την “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 37%, η ΝΔ 32,5%, το ΚΚΕ 8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, ο ΛΑΟΣ 4% και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 4,5%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία , ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 32% και ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 30%,ενώ το 35% απαντά κανένας.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 28,2% και το ΠΑΣΟΚ 37,2%.

Μπροστά είναι το ΠΑΣΟΚ και στη δημοσκόπηση της FOCUS για τη Real news. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,7%, η ΝΔ 25%, το ΚΚΕ 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1% και ο ΛΑΟΣ 3,5%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί σταθερό προβάδισμα με 37,3%, έναντι του 27,1% του Γιώργου Παπανδρέου , με το 33,6% να απαντά κανένας από τους δυο.

Στην παράσταση νίκης, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 44,5% και η ΝΔ 31%.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για δύσκολη χρονική συγκυρία για την ΝΔ. Το προβάδισμα , λένε, δεν έχει στοιχεία παγιοποίησης, καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί.

“Η πολιτική είναι μαραθώνιος. Το χθες δεν είναι ίδιο με το σήμερα και το αύριο θα είναι διαφορετικό. Το κλίμα θα ανατραπεί. Η Ν.Δ. στις εκλογές, όταν αυτές θα γίνουν, θα είναι μπροστά. Βεβαίως, έχουμε πάρα πολλή δουλειά. Δεν εφησυχάζουμε. Οι εκλογές θα κριθούν στην οικονομία. Αυτό, το οποίο μας ενδιαφέρει σήμερα είναι να δουλέψουμε όσο γίνεται πιο σωστά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση”, τονίζει ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης.

“Όσοι τρομάζουν με τη βεβαιότητα ότι ο Καραμανλής θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη βεβαιότητα αυτή” αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς στον Ελεύθερο “Τύπο Της Κυριακής”.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πάντως δηλώνουν αισιόδοξοι και κρατούν χαμηλούς τόνους.

Και οι δύο δημοσκοπήσεις ολοκληρώθηκαν στο μέσον της εβδομάδας

Σχετικά με τα αποτέλεσματα των δημοσκοπήσεων υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. :

“Η διαφορά υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα αυξάνεται και θα συνεχίζει να αυξάνεται. Εμείς στο ΠΑ.ΣΟ.Κ., ωστόσο, πρέπει να αυξήσουμε την αξιοπιστία μας με την ολοκλήρωση του προγράμματός μας με τις μεγάλες αλλαγές στους τομείς του κράτους και της οικονομίας και την εμπέδωση της ανάγκης των αλλαγών αυτών στη γνώμη των πολιτών”, επισημαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος.

“Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατεί στο Μαξίμου. Η ραγδαία επιδείνωση στην κατάσταση της ΝΔ μεγιστοποιεί τα αδιέξοδα του κ. Καραμανλή” εκτιμά ο ΛΑΟΣ.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *