Επικαιρότητα

Διόδια με το χιλιόμετρο στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

diodiaΜε το σύστημα της χιλιομετρικής χρέωσης θα καταβάλλουν το αντίτιμο των διοδίων, από την ερχόμενη Τρίτη οι οδηγοί στο τμήμα από την Μεταμόρφωση μέχρι τη Λαμία. Με τις νέες τιμές η διαδρομή Αθήνα – Λαμία με επιστροφή θα κοστίζει 4 ευρώ περισσότερο από ότι σήμερα, ενώ μέχρι την Χαλκίδα θα είναι κατά περίπου 2 ευρώ φθηνότερη. Ο σταθμός στο Σχηματάρι καταργείται και θα λειτουργήσει νέος στο ύψος της Θήβας.

Στο τμήμα της εθνικής οδού από τη Μεταμόρφωση μέχρι τη Λαμία που εκμεταλλεύεται η κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει την Ιόνια Οδό εγκαινιάζεται από την Τρίτη το σύστημα της χιλιομετροχρέωσης στην πληρωμή των διοδίων.

Το χιλιόμετρο θα κοστίζει 00,37 ευρώ και με τη χρέωση αυτή οι οδηγοί ΙΧ θα πληρώνουν 1,85 ευρώ στις Αφίδνες , 2,25 στο νέο σταθμό της Θήβας που αντικαθιστά αυτόν του Σχηματαρίου και 2,2 ευρώ στην Τραγάνα .

Οι αντίστοιχες τιμές για τα δίκυκλα είναι 1,3,1,6 και 1,5. Τα διόδια αυτά θα πληρώνονται και στο πήγαινε και στο έλα.

Με τις νέες τιμές η διαδρομή Αθήνα -Λαμία με επιστροφή θα στοιχίζει 12,6 ευρώ από 8,25.Φθηνότερη θα είναι η διαδρομή με επιστροφή εως τη Χαλκίδα .Θα στοιχίζει 3,7 ευρώ από 5,5 .

Με τις ίδιες τιμές θα χρεώνονται κι όσοι χρησιμοποιούν συσκευές αυτόματης διέλευσης . Στο Καπανδρίτι, τη Μαλακάσα και τα Οινόφυτα θα λειτουργήσουν και πλευρικοί σταθμοί.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *