Αθλητικά

Νίκησε και την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός

biersmir_2009«Πέντε στα πέντε» για τον Παναθηναϊκό που πέρασε νικηφόρα από το ΟΑΚΑ επικρατώντας με 1-0 της ΑΕΚ στο ντέρμπυ της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα και διατήρησε τη διαφορά των δύο βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Χωρίς εμπνεύσεις η ΑΕΚ δημιουργικά δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Παναθηναϊκό, ενώ υστέρησαν βασικά της ατού. «Χρυσός» σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Σαλπιγγίδης στο 48΄.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ήταν επιεικώς μέτριο στη μεγαλύτερη διάρκειά του, έλειπαν οι καλές στιγμές που θα κέντριζαν το ενδιαφέρον του κόσμου ειδικά στο πρώτο μέρος. Πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, παιχνίδι κέντρου κυρίως με την ΑΕΚ να έχει την εδαφική υπεροχή που δεν κατάφερε όμως να την αξιοποιήσει.
Η ομάδα του Τεν Κάτε μετά το γκολ που πέτυχε έδωσε χώρο στους γηπεδούχους και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις με «βέλη» τους Σαλπιγγίδη και Σισέ.
Η ΑΕΚ που γνώρισε μέσα σε τέσσερις μέρες δύο ήττες στα ντέρμπυ με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, για άλλη μια φορά δεν έπεισε. Φανερά εκτός ρυθμού πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, οι παίκτες της «Ενωσης» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα, και ουσιαστικά πέταξαν «λευκή πετσέτα» μετά το γκολ που δέχτηκαν. Βασικά της ατού υστέρησαν, όπως ο Σκόκο και ο Μπλάνκο, ενώ ακόμη και ο Γκερέϊρο που διακρίθηκε εναντίον του Ολυμπιακού σήμερα πέρασε σχεδόν απαρατήρητος.
Οι γηπεδούχοι στο 9΄ απείλησαν για πρώτη φορά με κεφαλιά του Σκόκο που έφυγε ύστερα από καλή σέντρα του Μπλάνκο
Στο 12΄ ο Παναθηναϊκός πλησίασε με αξιώσεις τη μεγάλη περιοχή του Σάχα, από σέντρα του Λέτο με τον Σαλπιγγίδη που δεν μπόρεσε να πιάσει από καλή θέση το σουτ υπό την πίεση του Γιάχιτς.
Στο 14΄ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ΑΕΚ απείλησε με γκολ τον Παναθηναϊκό! Από κεφαλιά-πάσα του Μαϊστόροβιτς η μπάλα ήρθε στον Γιάχιτς που από ευνοϊκή θέση κοντά τη μικρή περιοχή του Τζόρβα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 39΄ ο Σαριέγκι έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του σε κόρνερ επικίνδυνη σέντρα του Μαντούκα προ του επερχόμενου Μπλάνκο.
Στο 43΄ η ΑΕΚ έφτασε μια ανάσα από το γκολ από επέλαση του Σκόκο από αριστερά και λανθασμένο γύρισμα του Κατσουράνη που στην προσπάθειά του να κόψει την μπάλα, λίγο έλλειψε να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.
Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε με το ξεκίνημα του 2ου ημιχρόνου να σκοράρει στο 48΄: Ο Γιαχάγια έχασε τη μπάλα στο κέντρο του γηπέδου από μαρκάρισμα του Σαλπιγγίδη (όπου πάντως υπάρχει υποψία φάουλ του Σαλπιγγίδη στο Γιαχάγια), την μπάλα πήρε ο Κατσουράνης ο οποίος μπήκε στην μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Σαλπιγγίδη που με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάχα (0-1).
Η ΑΕΚ άσκησε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 55΄ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει από γυριστό σουτ του Καφέ στο ύψος της μικρής περιοχής, που κόντραρε σε σώματα αμυνομένων και έφυγε κόρνερ.
Στο 69΄ ο Σισέ από βαθιά μπαλιά στην περιοχή της ΑΕΚ με γυριστό σουτ προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Σάχα, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Η ΑΕΚ δημιούργησε ευκαιρία μετά από αρκετή ώρα, και συγκεκριμένα στο 79΄ με τον Μαντούκα ο οποίος κέρδισε κάποιες κόντρες στη μεγάλη περιοχή των «πρασίνων» σούταρε όμως βιαστικά με αποτέλεσμα η μπάλα να φύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα.
Την μεγαλύτερη ευκαιρία της η ΑΕΚ την έχασε στο 91΄ με πρωταγωνιστή τον Αραούχο που λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή «σημάδεψε» την αριστερή γωνία του Τζόρβα ο οποίος έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Γιάχιτς – Λέτο, Σαλπιγγίδης

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Καφές, Γιαχάγια (68΄ Παυλής), Μαντούκα, Σκόκο (77΄ Ταχτσίδης), Γκερέιρο (71΄ Λεονάρντο), Μπλάνκο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ (84΄ Γκάμπριελ), Μπιέρσμιρ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (61΄ Σισέ), Λέτο, Σαλπιγγίδης (79΄ Νίνης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *