Αθλητικά

Το πανόραμα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα

AEK_Panathinaikos_2009

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπυ με την ΑΕΚ επικρατώντας με 1-0 μέσα το ΟΑΚΑ και με το απόλυτο των πέντε νικών στις πέντε πρώτες αγωνιστικές διατηρείται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας στης Σούπερ Λίγκα με διαφορά δύο βαθμών από τον δεύτερο Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπάγεβιτς πραγματοποίησε κακή εμφάνιση, χωρίς ρυθμό και νεύρο στο παιχνίδι της με προβληματική ανάπτυξη στη μεσαία γραμμή δεν μπόρεσε να απειλήσει τον καλά στημένο στο γήπεδο Παναθηναϊκό.

Ένα γκολ του Ζαϊρί στο 17΄ ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό για να πάρει τη νίκη στο «Καραϊσκάκη» απέναντι στον Πανιώνιο που απείλησε τους γηπεδούχους στο β΄ ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ίσως το μυαλό τους στο παιχνίδι με την Άρσεναλ την προσεχή Τρίτη για το Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν μέτριοι, χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι τους με ανασταλτικά προβλήματα που λίγο έλειψε, ιδίως στις καθυστερήσεις να τα πληρώσουν ακριβά. Οι φιλοξενούμενοι αν το πίστευαν περισσότερο θα μπορούσαν να φύγουν με το βαθμό της ισοπαλίας από μια «καυτή» έδρα.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας φιγουράρει ο – αήττητος ως τώρα – Αστέρας Τρίπολης που ανέτρεψε το εις βάρος του 0-1, παίρνοντας τελικά μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Λεβαδειακού με τον … «συνήθη ύποπτο» Τσέζαρεκ να δίνει το πολύτιμο «τρίποντο» στην ομάδα του στο 80΄της αναμέτρησης.
Ο Ουρουγουανός επιθετικός Αμπρέου, λύτρωσε τον Άρη στις καθυστερήσεις πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ (1-0) της αναμέτρησης με την Ξάνθη στο “Βικελίδης” χαρίζοντας στους “κίτρινους” τρεις βαθμούς στην πέμπτη αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Η ακριτική ομάδα, που παραμένει χωρίς βαθμό εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, αγωνιζόταν με 10 παίκτες από τις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, λόγω αποβολής του Σουάνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Μέτριο θέαμα στο Περιστέρι όπου Ατρόμητος και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή και να απειλούν στο β΄ ημίχρονο, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ με φανερά προβλήματα ανάπτυξης.
Όλα «μηδέν» στο Αλκαζάρ όπου Λάρισα και ΠΑΣ Γιάννινα ύστερα από ένα μέτριο παιχνίδι αρκέστηκαν στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί κανέναν, ιδιαίτερα τη Λάρισα που από την 5η κιόλας αγωνιστική βρίσκεται στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Το σκορ της ημέρας πέτυχε ο Εργοτέλης που σάρωσε στο «Παγκρήτιο» με 4-0 τον Πανθρακικό που άξιζε πάντως καλύτερης τύχης αφού ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν καλός και έχασε ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο τέρμα.
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για την Καβάλα που επικράτησε δίκαια με 1-0 του Ηρακλή στην έδρα της χάνοντας ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα τέρματα επί ενός απογοητευτικού Ηρακλή.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας:
Λάρισα-ΠΑΣ Γιάννινα            0-0
Ολυμπιακός-Πανιώνιος           1-0
(17΄ Ζαϊρί)
Άρης-Ξάνθη                     1-0 (90΄+ Αμπρέου)
Αστέρας Τρίπολης-Λεβαδειακός   2-1 (66΄ Μπαστία, 80΄ Τσέζαρεκ – 60΄ Ναπολεόνι)
Εργοτέλης-Πανθρακικός          4-0 (36΄ πεν. Τζούνιορ, 63΄ Μπουντιμίρ, 87΄ Μπέτο, 88΄ Λεάλ)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ                 0-0
Καβάλα-Ηρακλής                 1-0
(67΄ Ντουγκλάο)
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός               0-1 (48΄ Σαλπιγγίδης)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. Παναθηναϊκός         15
2. Ολυμπιακός           13
3. Αστέρας Τρίπολης     11
4. Άρης                 10
. Καβάλα               10
6. Εργοτέλης             8
7. Ηρακλής               7
. ΑΕΚ                   7
9. ΠΑΣ Γιάννινα          6
. ΠΑΟΚ                  6
11. Λεβαδειακός           4
. Ξάνθη                 4
13. Λάρισα                3
14. Πανιώνιος             2
. Ατρόμητος             2
16. Πανθρακικός           0

Ο πίνακας των σκόρερ

4 ΓΚΟΛ: Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

3 ΓΚΟΛ: Μπάρκογλου (ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ), Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

2 ΓΚΟΛ: Νέμεθ (ΑΕΚ), Κάμπορα (ΑΡΗΣ), Έντερ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Φαβάλι (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπουντιμίρ, Λεάλ Γκονζάλες (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Ντίκα, Επστάιν, Ιάκομπ (ΗΡΑΚΛΗΣ), Τοροσίδης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Κατσουράνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Τζάνης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

Η επόμενη αγωνιστική (6η):

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Πανθρακικός-Άρης         16:45 ΣΚΑΪ
ΠΑΣ Γιάννινα-Καβάλα      16:45 ΝOVA
Λεβαδειακός-Ολυμπιακός   19:00 ΝOVA

ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Αστέρας Τρ.-Εργοτέλης    16:45 ΝOVA
Πανιώνιος-Ατρόμητος      16:45 ΝOVA
ΠΑΟΚ-Ηρακλής             19:00 ΝOVA
Ξάνθη-ΑΕΚ                19:00 ΝΕΤ
Παναθηναϊκός-Λάρισα      21:15 ΝOVA

Τα υπόλοιπα ματς της Κυριακής

Αστέρας Τρίπολης – Λεβαδειακός 2-1

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο Αστέρας που επικράτησε με 2-1 του Λεβαδειακού για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο φορτσάτες στο 2ο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν με 1-0 ο Αστέρας κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει με τον …συνήθη ύποπτο Τσέζαρεκ τη νίκη στο 80΄ με 2-1.
Η ομάδα της Βοιωτίας προηγήθηκε με τον Ναπολεόνι στο 60΄, αλλά μέσα σε 20 λεπτά οι γηπεδούχοι “απάντησαν” με δύο γκολ, αρχικά με τον Μπαστία στο 66΄ και στο 80΄ με τον Τσέζαρεκ. Η ομάδα του Γκόμες παρέμεινε αήττητη στο πρωτάθλημα (3 νίκες, 2 ισοπαλίες), ενώ αποτυχημένο ήταν το ντεμπούτο του Κίκε Ερνάντεθ στον πάγκο του Λεβαδειακού.

Διαιτητής: Α. Παππάς (Αθηνών)

Κίτρινες: Βίλτσες, Αργυρόπουλος – Μπράνκο, Ναπολεόνι, Μπούσι, Αγκάλι

Οι συνθέσεις:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Γκόμες): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Μπαστία, Καρέρα (57΄ Ουντότζι), Τσέζαρεκ (87΄ Μπαρτολίνι), Εντερ (71΄ Εστέβες), Βίλτσες.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Κίκε Ερντάντεθ): Μπλάζιτς, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Μασάδο, Πάουλο Κόστα (69΄ Μπαλβορίν), Ζησόπουλος, Μπράνκο (84΄ Μπούσι), Αγκάλι, Ταραλίδης, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι.

Καβάλα – Ηρακλής 1-0

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε η Καβάλα που κατέβαλε την αντίσταση του Ηρακλή στο «Ανθή Καραγιάννη» με 1-0, σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική. Το τέρμα που χάρισε το «τρίποντο» στους «αργοναύτες» σημείωσε ο Ντουγκλάο στο 67΄, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι στο 54΄ με τον Ορούμα.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαϊας)

Κίτρινες: Ντομπρασίνοβιτς, Παβίσεβιτς, Ιτάνζ – Μάρτος

Οι συνθέσεις:

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Μεντί (88΄ Λάκης), Ντικρόκ, Οικονόμου, Ψωμάς, Σουλτανίδης (81΄ Ρινκόν), Ντουγκλάο, Ονουάτσι (75΄ Ιωάννου).

ΗΡΑΚΛΗΣ (Όλεγκ Προτάσοφ): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Ντιέ, Μάρτος, Ντίκα, Παπαστεριανός (64΄ Ντάλα Μπόνα), Γιαννούλης, Ιάκομπ (82΄ Γιάντσης), Επστάιν (82΄ Μιλάνο), Λέκι, Κονέ.

Εργοτέλης – Πανθρακικός 4-0

Το σκορ της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκε στο Παγκρήτιο όπου ο Εργοτέλης συνέτριψε τον Πανθρακικό με το εντυπωσιακό 4-0, όμως οι γηπεδούχοι αδικούνται από το τελικό σκορ αφού στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτεροι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ.

Τα γκολ πέτυχαν οι Τζούνιορ (36΄ πεν.), Μπουντιμίρ (63΄), Μπέτο (87΄) και Λεάλ (88΄). Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν χωρίς βαθμό μετά από 5 αγώνες, ενώ οι Κρήτες συμπλήρωσαν τέταρτο ματς χωρίς να γνωρίσουν την ήττα.

Διαιτητής: Α. Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες: Τζούνιορ, Φραγκουλάκης – Κλεμάν, Αργυρίου, Ντιαλό, Φαγιάρδο

Οι συνθέσεις:

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Κορδονούρης, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (58΄ Λεάλ), Κοιλιάρας (50΄ Ορφανός), Μπουντιμίρ, Φραγκουλάκης (74΄ Μπέτο).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Καρτιέ): Βρονταράς, Τζόκιτς, Αλβες, Κλεμάν, Φαγιάρδο (58΄ Νουόκο), Καπετάνος (66΄ Σακελλαρίου), Αργυρίου, Ολίσε, Μπαχαρίδης, Καζάκης, Ντιαλό (66΄ Μπουβάλ).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *