Αθλητικά

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 1-0 (videos)

Την έκτη του διαδοχική νίκη σημείωσε ο Ολυμπιακός, που για το πρώτο ματς της νέας χρονιάς επικράτησε με 1-0 του Ατρόμητου στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Ερέστο Βαλβέρδε τα βρήκε σκούρα απέναντι στο σύνολο του Γιώργου Δώνη, αλλά βρήκε λύση μέσω στημένης φάσης, έχοντας για χρυσό σκόρερ τον Μαρκάνο.

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xng2yf_super-league-15y-yyyyyyyyyy-yyyyyyyyyy-yyyyyyyyy-1-0-goals_sport[/dailymotion]

[tubepress_gagarin205 mode=’tag’, tagValue=’ολυμπιακος ατρομητος’ resultsPerPage=”3″ hqThumbs=”true”]

Παρά την αγχωτική νίκη τους, οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις ισοπαλίες των Παναθηναϊκού και ΑΕΚ και αφού απομακρύνθηκαν από την Ενωση, κρατούν την κορυφή στα χέρια τους σε σχέση με τους πράσινους (με δύο νίκες του ΠΑΟ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα συγκατοικούν στην πρώτη θέση). Από την άλλη η ομάδα του Δώνη απέδειξε πως δίκαια βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, ενώ αν δεν επέλεγε στο α’ μέρος μία τελείως αμυντική τακτική, ενδεχομένως και να μπορούσε το θετικό αποτέλεσμα.

Στο μισό γήπεδο, με τον Ολυμπιακό να επιτίθεται και τον Ατρόμητο να αμύνεται , εκτυλίχθηκε κυρίως το α’ μέρος. Οι ερυθρόλευκοι, που είχαν την συντριπτική κατοχή (με 63-37 έκλεισε το ημίχρονο) μπήκαν δυνατά και στο 20λεπτο είχαν ήδη δημιουργήσει δύο μεγάλες ευκαιρίες. Μιραλάς και Μανιάτης οι δημιουργοί, αλλά ο Τζιμπούρ αστόχησε και στις δύο, δίχως να καταφέρει να αποβάλλει το άγχος από τους συμπαίκτες του. Σε αυτό το διάστημα το πρέσινγκ του Ολυμπιακού δεν επέτρεπε στους φιλοξενούμενους να βγουν από το καβούκι τους.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Δώνη σταδικά βρήκαν τα πατήματά τους και μέχρι το τέλους του ημιχρόνου δεν δέχθηκαν άλλη σημαντική ευκαιρία.  Φουστέρ και Μοντέστο είχαν από ένα καλό σουτ, αλλά η υπεροχή των ερυθρολεύκων ήταν φλύαρη και ο Ιτανζ δεν χρειάστηκε να επέμβει. Επιθετικά οι περιστεριώτες δεν δημιουργήσουν τον παραμικρό κίνδυνο στον Μέγερι (δεν έκαναν ούτε μία τελική), ωστόσο αμυντικά “έδεσαν” και με πολλά τρεξίματα και σωστή τακτική έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους.
Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=115699#ixzz1iYy7MRTB

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη για το νέο έτος δεν είχε τα πολλά γκολ με τα οποία αποχαιρέτησαν οι ερυθρόλευκοι το 2011 αλλά το γκολ του Μαρκάνο έδωσε τους πολύτιμους 3 βαθμούς στην αναμέτρηση με τον Ατρόμητο.

Το απόγευμα στο Φάληρο θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο για του πρωταθλητές αν ο Τζεμπούρ ήταν πιο εύστοχος στο πρώτο ημίχρονο αλλά με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν ανησύχησαν και πήραν μία σχετικά άνετη νίκη…[http://www.sport24.gr]

Ποδαρικό με το δεξί έκανε ο Ολυμπιακός στη νέα χρονιά με τη νίκη του στον αγώνα με τον Ατρόμητο που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο στάδιο «Καραϊσκάκη» για την 15η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Super League.
Η ομάδα μας επιβλήθηκε 1-0 της αυτής του Περιστερίου με σκόρερ τον Μαρκάνο στο 53ο λεπτό, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, τόσο στο πρώτο, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί που προστέθηκαν με αυτήν στην προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο και πίεσε τους Περιστεριώτες, ωστόσο οι δύο κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε με τον Τζιμπούρ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Από την άλλη πλευρά ο Ατρόμητος είχε παραταχθεί με έντονα αμυντικούς προσανατολισμούς, πράγμα που δυσκόλεψε την προσπάθεια για την δημιουργία φάσεων στην εστία του Ιτάνζ.
Τελικά το γκολ ήρθε για τους «ερυθρόλευκους» στο 53΄μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Φετφατζίδης και την όμορφη κεφαλιά του Μαρκάνο. Το 1-0 ήταν η αφορμή για να πιέσει και άλλο ο Ολυμπιακός την εστία των φιλοξενούμενων, ωστόσο δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Ατρομήτου να πιέσουν για κάποιο διάστημα προς το τέλος του αγώνα.
Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα ήταν αυτός που είχαμε συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν, κατάφερε ουσιαστικά να μην κινδυνέψει από τον αντίπαλό του, ο οποίος δεν μπόρεσε να πιέσει και να δημιουργήσει κινδύνους για την εστία του Μέγερι.
Το τελικό 1-0, που σφράγισε τις προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων, ήταν δίκαιο και με αυτό ο Ολυμπιακός μπήκε με το καλό στο νέο χρόνο, προσθέτοντας τρεις ακόμα βαθμούς στο ενεργητικό του, πράγμα που ήταν και το πρώτο ζητούμενο σε αυτό το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς…[http://www.olympiacos.org]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *