Αθλητικά

Έχασε βαθμούς η ΑΕΚ στα Γιάννενα

pas_aekΤους πρώτους της βαθμούς έχασε στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ που αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα Γιάννενα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ στο 52′ με τον Νέμεθ και ο ΠΑΣ ισοφάρισε στο 81′ με τον Κοντογουλίδη. Δύο λεπτά πριν το γκολ του ΠΑΣ, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ντιμπαλά με δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση.

Τοπ ματς ήταν πλούσιο σε φάσεις και ευκαιρίες και από τις δύο ομάδες ειδικά στρο δεύτερο μισό. Το παιχνίδι “άναψε” στο 7′, όταν μέσα σε ένα λεπτό χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Αρχικά, ο Μπακαγιόκο βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στα πόδια αμυντικών της ΑΕΚ. Στην αντεπίθεση οι παίκτες της Ένωσης βρέθηκαν με τρεις μπαλιές μέσα στην περιοχή του Σικαλιά, με τον Μαντούκα να αστοχεί απέναντι από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η πιο μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον ΠΑΣ στο 12′, με το σουτ του Σκαρτνοβέλι έξω από την περιοχή να βρίσκει το δεξί δοκάρι της εστίας του Σάχα. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους Γιαννιώτες στο 39′ με τον Μενδρινό να πιάνει αμαρκάριστος το σουτ μέσα από την περιοχή και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η ΑΕΚ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους στο 52′. Από εξαιρετική ασίστ του Μαντούκα, ο Νέμεθ πλάσαρε υποδειγματικά τον Σικαλιά κι έκανε το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα από σέντρα ακριβείας του Μενδρινού, ο Ντιμπαλά κατάφερε να αστοχήσει με κεφαλιά απέναντι από τον Σάχα, ενώ στο 68′ ο Νέμεθ απέτυχε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση και να καθαρίσει ουσιαστικά το παιχνίδι. Η πλάστιγγα του αγώνα φάνηκε να γέρνει προς την πλευρά της ΑΕΚ, καθώς στο 79′ ο Ντιμπαλά αν και δέχτηκε κίτρινη κάρτα για φάουλ πάνω στον Χουανφράν συνέχισε να διαμαρτύρεται και να χειρονομεί προς τον ισπανό αμυντικό, οπότε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Καλόπουλου. Ωστόσο δύο λεπτά αργότερα (81′) οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση 1-1, με κεφαλιά του Κοντογουλίδη, που είχε μπει στο ματς πέντε λεπτά νωρίτερα. Στο 86′ η ΑΕΚ είχε διπλό δοκάρι, αρχικά σε κεφαλιά του Καφέ και στη συνέχεια με τον Γιάχιτς.

Κίτρινες: Ανδράλας, Ντιμπαλά, Σικαλιάς, Κοντογουλίδης – Γκερέιρο, Γιάχιτς

Κόκκινες: 79′ Ντιμπαλά (δεύτερη κίτρινη)

Διαιτητής: Δ. Καλόπουλος (Θεσσαλονίκης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Παράσχος): Σικαλιάς, Σκαρτνοβέλι, Κώτσιος, Μαϊστόροβιτς, Στάθης, Κούσας, Ανδράλας (76΄ Κοντογουλίδης), Μενδρινός, Ντάσιος (59΄ Σαϊτιώτης), Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο (70΄ Μιχαλόπουλος)

ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Άρτσε, Γιάχιτς, Μαντούκα, Γκερέιρο, Χέρσι (86΄ Ιορντάκε), Παυλής (46΄ Μπλάνκο), Νέμεθ (74΄ Καφές).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *