Αθλητικά

Σήμερα ή την Δευτέρα η απόφαση του CAS

Ολοκληρώθηκε στο Διεθνές Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Απόλλων Καλαμαριάς, ζητώντας να μην επικυρωθεί η τελική βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, μέχρι την τελεσίδικη απόφαση του CAS για την υπόθεση Βάλνερ. Το τριμελές δικαστήριο δεν εξέδωσε απόφαση, κάτι που αναμένεται να γίνει, είτε σήμερα, είτε το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα.

Σε περίπτωση που η αίτηση του Απόλλωνα γίνει δεκτή, η Σούπερ Λίγκα είναι υποχρεωμένη να περιμένει την κατ΄ουσίαν εκδίκαση της υπόθεσης (τον Μάιο) για να επικυρώσει τη βαθμολογία, κάτι που λογικά θα οδηγήσει στη ματαίωση των πλέι-οφ. Το ενδεχόμενο αυτό, πάντως, βρίσκει αντίθετη τη συντριπτική πλειοψηφία των ΠΑΕ της κατηγορίας, και όχι μόνο αυτών που διεκδικούν ή έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στα πλέι-οφ (άλλωστε, τα έσοδα από τους αγώνες αυτούς θα μοιραστούν αναλογικά σε όλες τις ομάδες, εκτός αυτών που θα υποβιβαστούν στη Β΄ εθνική).

Να σημειωθεί ότι το CAS απέρριψε τις δύο ενστάσεις που κατέθεσε στην αρχή της διαδικασίας ο Ολυμπιακός. Η μία αφορούσε αναρμοδιότητα του δικαστηρίου και η άλλη την απαγόρευση συμμετοχής στη διαδικασία της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού, που τελικά κρίθηκε ότι έχουν έννομο συμφέρον κι έτσι τους επιτράπηκε να παραστούν και να εκθέσουν τα επιχειρήματά τους, όπως έκαναν οι δύο εμπλεκόμενες ΠΑΕ και η ΕΠΟ.

«Δεν υπάρχουν προγνωστικά» εκτιμά ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ στο CAS

«Είναι μια δύσκολη μάχη, αλλά επειδή έχουμε την αίσθηση ότι έχουμε το ουσιαστικό δίκιο με το μέρος μας έχουμε και μια αισιοδοξία, έτσι ως αίσθηση. Είναι όμως παρακινδυνευμένο οποιαδήποτε πλευρά να προβεί σε προγνωστικά. Δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας, αλλά μια πολύ δύσκολη ιστορία ώστε να μπορέσει κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα» ήταν η εκτίμηση του νομικού εκπρόσωπου της ΑΕΚ στο CAS, Χάρη Γρηγορίου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

Ο κ. Γρηγορίου ανέφερε ότι «… ως ΑΕΚ έχουμε μια πλήρη αίσθηση του δικαίου των θέσεων που αναπτύξαμε, ότι δηλαδή αυτές είναι απόλυτα ορθές. Αυτό είναι το ουσιαστικό δίκαιο και η αλήθεια. Ελπίζω τα πράγματα να είναι ευοίωνα για την ΑΕΚ».

Ως προς τη λειτουργία του Ανώτατου Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου επισήμανε πως «η διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδεικνύει ότι υπάρχει επίπεδο αξιοπρεπές, ευπρόσωπο στο δικαίωμα της ακροάσεως και στη διαδικασία της ακροάσεως… Ο κάθε ενδιαφερόμενος που κάνει προσφυγή ή παρέμβαση νομίζω ότι έχει την αίσθηση το ότι αν μη τι άλλο θα αναπτυχθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης».

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *