Αθλητικά

Η Αργεντινή νίκησε 3-1 το Μεξικό

Η Αργεντινή έγινε η τέταρτη ομάδα που πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς η ομάδα του Μαραντόνα επικράτησε στο λατινοαμερικάνικο ντέρμπυ με 3-1 του Μεξικού και θα αντιμετωπίσει στις 3/7 τη Γερμανία στο Κέϊπ Τάουν. «Ξαναχτύπησε» για δεύτερη φορά η διαιτησία που μετά τον αγώνα Γερμανίας-Αγγλίας, ξαναέβαλε το «χεράκι» της κατακυρώνοντας αντικανονικό γκολ της Αργεντινής. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Τέβες (26΄, 52΄), Ιγκουαϊν (33΄), ενώ το Μεξικό, το οποίο διαμαρτύρεται για το πρώτο γκολ του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, που ήταν σε θέση οφσάιντ, μείωσε στο 71΄ με τον Ερνάντες.

Το Μεξικό μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Πρώτα ο Σαλσίδο στο 8ο λεπτό έπιασε το σουτ από 35 μέτρα που έστειλε την μπάλα να προσκρούσει στο δοκάρι του Ρομέρο και ένα λεπτό αργότερα ο Γκουρδάδο με περίτεχνο σουτ έστειλε να περάσει σύριζα άουτ από το δεξί δοκάρι του Ρομέρο.
Στο 26ο λεπτό η ομάδα του Μαραντόνα ευτύχησε να ανοίξει το σκορ σε μια φάση που θα συζητηθεί: Από προσπάθεια του Μέσι η μπάλα έφτασε στον Τέβες που από φανερή θέση οφσάϊντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέρεζ.
Μετά το γκολ αυτό οι παίκτες του Αγκίρε έπεσαν φανερά ψυχολογικά με αποτέλεσμα να χάσουν την συγκέντρωσή τους και να δώσουν στην Αργεντινή την ευκαιρία να βάλει κι άλλο γκολ.
Από τραγικό λάθος του Οσόριο στο 33΄προήλθε το δεύτερο γκολ της Αργεντινής: Ο Οσόριο στην προσπάθειά του να πασάρει στην άμυνα σε συμπαίκτη του, έδωσε την μπάλα στον Ιγκουαΐν ο οποίος αξιοποίησε το «δώρο» κατά τον καλύτερο τρόπο, μπαίνοντας στην περιοχή και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα του Μεξικού έγραψε εύκολα το 2-0.
Στο 42΄ η «αλμπισελέστε» λίγο έλειψε να τριπλασιάσει τα τέρματά της όταν από ωραία σέντρα από δεξιά του Μάξι Ροντρίγκεζ ο Ιγκουΐν πετάχτηκε ωραία στην πορεία της μπάλας όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Πέρεζ.
Με το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου και ενώ οι δύο ομάδες όδευαν στα αποδυτήρια δημιουργήθηκε συμπλοκή μεταξύ των παικτών που παραλίγο να γενικευτεί, ευτυχώς παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και έληξε η παρ΄ ολίγον σύρραξη.

Στο β΄ημίχρονο η Αργεντινή σφράγισε την νίκη της στο 52΄ με τον Τέβες. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι με δυνατό δεξί σουτ, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πέρες, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει, και διαμόρφωσε το 3-0.
Ο ρυθμός του αγώνα μετά το 3ο γκολ της Αργεντινής έπεσε σημαντικά, και το Μεξικό το μόνο που κατάφερε ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής και να μειώσει σε 3-1.
Ο Ερνάντες μέσα από τη μεγάλη περιοχή και από πλάγια θέση με δυνατό σουτ «κεραυνοβόλησε» τον Ρομέρο κάνοντας το 3-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Συμπερασματικά η Αργεντινή ήταν καλύτερη και νίκησε δίκαια το Μεξικό, ωστόσο δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν στην εξέλιξη του αγώνα αν ο διαιτητής δεν κατακύρωνε το αντικανονικό γκολ του Τέβες στη φάση του 26΄. Η ιστορία έγραψε Αργεντινή-Μεξικό 3-1 και η ομάδα πλέον του Μαραντόνα θα έχει την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς στις 3/7 για την ήττα από τους Γερμανούς το 2006 στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ρομπέρτο Ροζέτι (Ιταλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάρκες

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Ντιέγκο Μαραντόνα): Ρομέρο, Οταμέντι, Ντεμικέλις, Μπουρντίσο, Χάιντσε, Μασεράνο, Μάξι Ροντρίγκες (87΄ Παστόρε), Ντι Μαρία (79΄ Γκουτιέρες), Μέσι, Ιγκουαΐν, Τέβες (69΄ Βερόν).

ΜΕΞΙΚΟ (Χαβιέρ Αγκίρε): Πέρες, Χουάρες, Μάρκες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Οσόριο, Γκουαρντάδο (61΄ Φράνκο), Τοράδο, Μπαουτίστα (46΄ Μπαρέρα), Ντος Σάντος, Ερνάντες.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *