Αθλητικά

Ποδαρικό Νιόπλια με νίκη του Παναθηναϊκού στο Καυταντζόγλειο

noplias_vazehaΠοδαρικό με το δεξί έκανε ο Νίκος Νιόπλιας στον πάγκο του Παναθηναϊκού, καθώς οδήγησε το “τριφύλλι” στη νίκη επί του Ηρακλή στο “Καυταντζόγλειο” με 1-0 για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Νίνης στο 73ο λεπτό. Η πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα σημειώθηκε στο 28′ με τον Σισέ να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κοβαλέφσκι, αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο Πολωνός πορτιέρο του Ηρακλή. Ακολούθησαν δύο διαδοχικά σουτ του Καραγκούνη που δεν βρήκαν στόχο, ενώ το απευθείας φάουλ του Νίνη στο 38′ έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κοβαλέφσκι. Το ημίχρονο έκλεισε με την απόκρουση του Τζόρβα στο βολέ του Ιακομπ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Ηρακλής έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία. Στο 53′ ο Ιακομπ με ωραία προσποίηση απέφυγε τον Σπυρόπουλο, πλάσαρε τον Τζόρβα, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε με υπερένταση στη δεξιά του γωνία. Στο 63′ οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Ιακομπ να πιάνει το μονοκόμματο σουτ από το ύψος του πέναλτι και να στέλνει τη μπάλα άουτ. Η πρώτη αξιόλογη φάση για το “τριφύλλι” σημειώθηκε στο 72΄ με την χλιαρή κεφαλιά του Κατσουράνη μετά την ασίστ του Καραγκούνη.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_Qvcv00keJg[/youtube]

Περισσότερα εδώ
Η καθολική υπεροχή του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 73′. Από σέντρα του Σπυρόπουλου και γύρισμα του Σισέ, η μπάλα στρώθηκε στο Νίνη ο οποίος με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1. Στο 80′ ο Σισέ μπήκε από πλάγια στην περιοχή έπιασε το αριστερό σουτ κι έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοβαλέφσκι.
Σε μοιραίο παίκτη για τον Παναθηναϊκό πήγε να εξελιχθεί ο Τζόρβας, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς. Ο διεθνής γκολκίπερ των “πρασίνων” χωρίς να πιέζεται έχασε τη μπάλα μετά τη σέντρα του Επστάιν, αυτή κατέληξε στον Κονέ ο οποίος με γυριστό σουτ δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στην άδεια εστία. Στο δεύτερο λεπτό ο Χριστοδουλόπουλος απέφυγε τον Κοβαλέφσκι κι έπεσε στο έδαφος από κράτημα του Πολωνού γκολκίπερ, πέναλτι που δεν έδωσε ο Σπάθας. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γκάμπριελ αστόχησε σε άδεια εστία. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ο Τζόρβας απέκρουσε την καρφωτή κεφαλιά του Κατσαμπή.
Κίτρινες: Επστάιν, Γιαννούλης
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)
Ηρακλής (Σάββας Κωφίδης): Κοβαλέφσκι, Κατσαμπής, Σαρακατσάνος, Περπεπίδης (89΄ Βέλλιος), Γιαννούλης, Παπαστεριανός (79΄ Ντίκα), Ηλιάδης, Τούμα (79΄ Κονέ), Επστάιν, Μπόσνιακ, Ιακομπ
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Ρουκάβινα (46΄ Χριστοδουλόπουλος), Νίνης (89΄ Γκάμπριελ), Καντέ, Σισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα (82΄ Σιμάο), Μπίαρσμιρ, Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *