Αθλητικά

Θρίαμβος της Γερμανίας, νίκησε 4-1 την Αγγλία

Ήταν ένα ντέρμπυ βγαλμένο από τα παλιά…..Γερμανία και Αγγλία παρέδωσαν ρεσιτάλ ποδοσφαίρου στο Μπλουμφοντέϊν στον καλύτερο αγώνα που έχει γίνει ως τώρα στα γήπεδα της Ν. Αφρικής που όμως στιγματίστηκε από το ακυρωθέν γκολ του Λάμπαρντ στο 38΄ που ήταν κανονικό, αναβιώνοντας μνήμες από τον τελικό του Π.Κ. το 1966 με το γκολ «φάντασμα» του Χαρστ επί της Γερμανίας. Σαρωτική κατά διαστήματα η Γερμανία νίκησε κατά κράτος στο δεύτερο ημίχρονο την Αγγλία με 4-1 και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο γκολ πέτυχε ο Μίλερ (67΄, 70΄) και από ένα οι Κλόζε (20΄), Ποντόλσκι (32΄). Οι Άγγλοι, που μείωσαν με τον Άπσον (37΄) είχαν και δοκάρι με τον Λαμπάρντ στο 52΄.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια μεταξύ των δύο ομάδων. Από το 1966 Γερμανία και Αγγλία έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και έπρεπε να περάσουν 44 χρόνια ώστε η Γερμανία να “πληρώσει με το ίδιο νόμισμα” την Αγγλία. Το ακυρωθέν γκολ του Λαμπάρντ στο 38΄ της αναμέτρησης συνέπεσε χρονικά σε μια στιγμή που η Αγγλία θα ισοφάριζε σε 2-2 και ενδεχομένως το παιχνίδι να είχε διαφορετική εξέλιξη. Με τα «αν» και τα «ίσως» όμως δεν γράφεται ιστορία, πόσω μάλλον όταν η ομάδα του Λεβ έσβησε κάθε ίχνος αμφισβήτησης της ανωτερότητάς της, «φιλοδωρώντας» με τέσσερα γκολ την ομάδα του Καπέλο παίρνοντας πανηγυρικά το «εισιτήριο» για τους «8» της διοργάνωσης.

Κρίμα που τέτοιο παιχνίδι έγινε σε τόσο πρόωρη φάση στερώντας από τους φίλους του αθλήματος την ευκαιρία να δουν κι άλλα πράγματα από την Αγγλία αν και κατά κοινή ομολογία οι παίκτες του Καπέλο στη φάση των ομίλων κινήθηκαν σε «ρηχά νερά»…
Η Γερμανία αιφνιδίασε την Αγγλία στην αρχή χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, όπως στο 3′ με τον Οζίλ και στο 30′ με τον Κλόζε (μόνοι απέναντι στον Τζέιμς δεν κατάφεραν να το νικήσουν), αλλά πέτυχε και δύο γκολ. Στο 20′ και από βαθιά μπαλιά του τερματοφύλακα, ο Κλόζε νίκησε αρχικά τον Απσον και αμέσως μετά τον Τζέιμς, ενώ δώδεκα λεπτά αργότερα (32′) σε υποδειγματική αντεπίθεση από τους Γερμανούς, ο Μίλερ πάσαρε στον Ποντόλσκι, που με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-0.

Οι Άγγλοι ανασυντάχθηκαν και κατάφεραν να ξαναμπούν στον αγώνα από μία σέντρα του Τζέραρντ στο 37′ που βρήκε τον προωθημένον Απσον η κεφαλιά του οποίου ξανάβαλε τα «τρία λιοντάρια» μείωσε σε 2-1.
Ένα λεπτό αργότερα ο διαιτητής στέρησε από την Αγγλία (για την ακρίβεια ο βοηθός του που δεν είδε την φάση) ένα πεντακάθαρο γκολ: Ο Λάμπαρντ έπιασε σουτ-κεραυνό, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι κι αμέσως μετά προσγειώθηκε καθαρά μέσα από τη γραμμή, όμως ο Ουρουγουανός διαιτητής και ο βοηθός του δεν καταλόγισαν το γκολ.
Με άλλο ένα οριζόντιο δοκάρι του Λάμπαρντ, σε απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 52′, ξεκίνησε ουσιαστικά το β΄ ημίχρονο. Η συνέχεια είχε αρκετά σουτ εκατέρωθεν που δεν βρήκαν στόχο, αλλά μέσα σε ένα τρίλεπτο όλα κρίθηκαν για το ποιος θα πήγαινε στην επόμενη φάση: Σε αντεπίθεση στο 67′ ο Σβαϊνστάιγκερ έβγαλε τον Μίλερ σε θέση βολής και ο επιθετικός της Μπάγερν δεν αστόχησε, κάνοντας με σουτ το 3-1, ενώ σε νέα αντεπίθεση στο 70′, ο ίδιος παίκτης σκόραρε από κοντά σε γύρισμα του Ποντόλσκι, δίνοντας στη νίκη της ομάδας του διαστάσεις θριάμβου.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φρίντριχ – Τζόνσον

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μερτεζάκερ, Μπόατενγκ, Μίλερ (72′ Τροχόφσκι), Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ (83′ Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Κλόζε (72′ Γκόμεζ).

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον (87′ Ράιτ-Φίλιπς), Άπσον, Τέρι, Α. Κόουλ, Μίλνερ (64′ Τζο Κόουλ), Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Ντεφόου (71′ Χέσκι), Ρούνι.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ew5hzKnjtSU[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *