Αθλητικά

Πήρε αυτό που ήθελε η εθνική μας ομάδα

ellada_israel_2009Πήρε αυτό που ήθελε η εθνική μας ομάδα που έστω και δύσκολα νίκησε με 2-1 το Ισραήλ στο κατάμεστο Παγκρήτιο και παραμένει μαζί με την Ελβετία στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2010.
Η εθνική ομάδα έκανε μια καλή συνολικά εμφάνιση – αν εξαιρέσουμε ίσως ένα «νεκρό» διάστημα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο οποίο η εθνική μας έπαθε καθίζηση- και πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Στο πρώτο ημίχρονο επέβαλλε από την αρχή το παιχνίδι της και πίεσε ασφυκτικά την περιοχή των Ισραηλινών, δημιούργησε ευκαιρίες και κατάφερε με τον Σαλπιγγίδη να ανοίξει το σκορ, όμως στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στους Ισραηλινούς με αποτέλεσμα να δεχθεί προσωρινά την ισοφάριση.
Με «όπλα» όμως το πάθος και την εμπειρία των διεθνών μας, η εθνική ομάδα πήρε τελικά την πολυπόθητη νίκη και διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου στη Ν. Αφρική το 2010.

Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Σαλπιγγίδης (32΄) και Σαμαράς (67΄, πέναλτι), ενώ οι Ισραηλινοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπαρντά στο 59΄.

Στο 5΄ οι Χαλκιάς και Μόρας έκοψαν την τελευταία στιγμή τον Κιγιάλ, ενώ η πρώτη ευκαιρία της εθνικής μας ήταν στο 9΄, όταν ο Χαριστέας απέφυγε τον Σαμπάν και έφτασε ως το ύψος της μικρής περιοχής από πλάγια, αλλά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μπεν Χαΐμ. Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Σεϊταρίδη «βρήκε» στα σώματα, αλλά μετά από κόντρα στον Χαριστέα η μπάλα στρώθηκε στον Κυργιάκο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Αουάτ, ωστόσο σούταρε ψηλά άουτ. Στο 29΄ ο Γκέκας πήρε την μπάλα στην «καρδιά» της ισραηλινής άμυνας από την πάσα του Σεϊταρίδη και «τροφοδότησε» τον Σαλπιγγίδη, αλλά το σουτ του επιθετικού του Παναθηναϊκού απέκρουσε με προβολή ο Κεϊνάν.

Στο 32΄ η Ελλάδα άνοιξε το σκορ, όταν ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ, η ισραηλινή άμυνα έδιωξε ανεπιτυχώς εκεί που υπήρχε μόνο ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-0). Στο 34΄ η ελληνική ομάδα ζήτησε πέναλτι, όταν ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Κεϊνάν, έχοντας «τσιμπήσει» την μπάλα πριν πέσει, ενώ στο 36΄ ο Αουάτ απέκρουσε το απευθείας φάουλ του Καραγκούνη.

Οι διεθνείς μας παίκτες μπήκαν πιο χαλαρά στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να κρατήσουν το 1-0 με αποτέλεσμα οι Ισραηλινοί να πιέσουν την ελληνική εστία και να ισοφαρίσουν στο 59΄. Ο Μπεναγιούν σούταρε μετά από εκτέλεση φάουλ, η ελληνική άμυνα απομάκρυνε και η μπάλα «στρώθηκε» στον Μπαρντά, ο οποίος με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής την έστειλε στο βάθος της εστίας του Χαλκιά.
Το γκολ της ισοφάρισης ήταν προφανές από τις κινήσεις των διεθνών μας ότι τους αποσυντόνισε προς στιγμήν, ευτυχώς όμως σχετικά γρήγορα κατάφερε να ανακτήσει και πάλι το προβάδισμα. Στο 67΄ ο Τοροσίδης ανατράπηκε από τον Κιγιάλ, με αποτέλεσμα να κερδίσει πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σαμαράς. Στο 77΄ ο ίδιος παίκτης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τη συρτή σέντρα του Σεϊταρίδη, ωστόσο το σουτ του απομάκρυνε με προβολή ο Μπεν Χαϊμ. Τελευταία καλή στιγμή της εθνικής ήταν το δυνατό σουτ του Τοροσίδη στο 90΄, το οποίο έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αουάτ.

* Ο Άγγελος Μπασινάς, ο οποίος αντικατέστησε τον Άγγελο Χαριστέα, έφτασε τα 100 παιχνίδια στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Διαιτητής: Ολεγκάριο Μπενκουερένσα (Πορτογαλία)

Κίτρινες: Τοροσίδης, Κατσουράνης – Μπεν Χαϊμ

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Ότο Ρεχάγκελ): Χαλκιάς, Σεϊταρίδης, Τοροσίδης, Μόρας, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70΄ Πατσατζόγλου), Σαλπιγγίδης, Χαριστέας (84΄ Μπασινάς), Γκέκας (64΄ Σαμαράς).

ΙΣΡΑΗΛ (Ντρορ Καστάν): Αουάτ, Σαμπάν, Μπεν Νταγιάν, Κεϊνάν, Μπεν Χαΐμ, Άλμπερμαν, Κιγιάλ, Ζιβ (40΄ Μπαρντά), Μπεν Σαχάρ (46΄ Μπεναγιούν), Σέχτερ (74΄ Γιτζάκι), Γκολάν.

Ελβετία – Μολδαβία 2-0

Η Ελβετία συνέχισε με νίκη τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Το συγκρότημα του Γερμανού Ότμαρ Χίτσφελντ επιβλήθηκε άνετα με 2-0 της Μολδαβίας στη Γενεύη, σε αναμέτρηση για τον 2ο όμιλο, στον οποίο μετέχει και η εθνική Ελλάδας, και παραμένει στην κορυφή του γκρουπ, όπου «συγκατοικεί» με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ν΄Κούφο (20΄) και Φράι (53).

Οι συνθέσεις:

ΕΛΒΕΤΙΑ (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Μανέν, Σεντερός, Χούγκελ (72΄ Τζεμαϊλί), Μπαρνέτα, Ινλέρ, Φράι, Ν΄Κούφο (84΄ Ντερντιγιόκ), Πανταλίνο (87΄ Αμπντί), Γκρίχτινγκ.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ιγκόρ Ντομπροβόλσκι): Ναμάσκο, Σαβίνοφ, Λασένκοφ, Γκολοβατένκο, Ονίτσα, Γκάτκαν (57΄ Αλεξέεφ), Τσεμποτάρου, Μπουλάτ, Τσαλίνκοφ (67΄ Άντρονιτς), Μπουγκάιοφ, Μανόλιου (79΄ Τίγκιρλας).

Τα σημερινά αποτελέσματα και η βαθμολογία στον 2ο όμιλο:
Ελλάδα-Ισραήλ 2-1
Λετονία-Λουξεμβούργο 2-0
Ελβετία-Μολδαβία 2-0

Αγ.  Ν-Ι-Η   Τερμ.  Β.
Ελλάδα             6    4-1-1    12-4   13
Ελβετία             6   4-1-1    11-6    13
Λετονία             6   3-1-2   10-6    10
Ισραήλ              6    2-3-1    10-7    9
Λουξεμβούργο 6   1-1-4    3-13     4
Μολδαβία         6   0-1-5     2-11    1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *