Ταξιδιωτικά άρθρα

Αφιέρωμα στη Σητεία και τις παραλίες της

Αφιέρωμα στη Σητεία και τις παραλίες τηςΗ πόλη της Σητείας στα βόρεια και ανατολικά της Κρήτης είναι μιά όμορφη και ήρεμη παραθαλάσσια πόλη με παράδοση στις τέχνες αλλά και στη γεωργία. Είναι πατρίδα του ποιητή του «Ερωτόκριτου» Βιτσέντσου Κορνάρου.

Η Σητεία διαθέτει μικρό αεροδρόμιο, μέσω του οποίου συνδέεται με την Αθήνα και τα νησιά του Αιγαίου, αποτελεί τουριστικό θέρετρο.

Το γνωστότερο τουριστικό αξιοθέατο της περιοχής αποτελεί το Φοινικόδασος στο Βάϊ, που κάθε καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες φτάνουν μέχρι εκεί, σχεδόν το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης.

Η Σητεία ήταν πάντα γνωστή για το καλό τοπικό κρασί της και τη σουλτανίνα σταφίδα. Σήμερα εκτός από μερικά υπέροχα κρασιά που παράγει έχει μπεί με αξιόλογη παραγωγή στο ελαιόλαδο κατέχοντας και ονομασία προέλευσης ΠΟΠ.

ΡΑΚΑΔΙΚΑ ΣΗΤΕΙΑΣ:

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΗΤΕΙΑΣ: Είναι το μεγαλύτερο δώρο που έκανε η φύση στο γεωγραφικό χώρο της Σητείας. Όπου κι αν κατευθυνθείτε θα βρεθείτε μπροστά σε έναν γραφικό γιαλό, μια χρυσή αμμουδιά, ένα ήσυχο ορμίσκο, μια οργανωμένη και πολύβουη κοσμική πλαζ ή μια χρυσοστρωμένη παραλία όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο, το σπορ ή το παιχνίδι σας με το κατακάθαρο θαλασσινό νερό.

Οι παραλίες της Σητείας έχουν βραβευθεί με την γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γαλάζιες Σημαίες
Βάι 1
Σητεία 2
Μακρύς Γυαλός 2

Βάι(Φοινικόδασος), Γούδουρας, Ίτανος, Καρούμες, Κάτω Ζάκρος, Κουρεμένος, Κουτσουράς, Μακρύς Γιαλός, Μόχλος, Ξερόκαμπος, Παπαδιόκαμπος, Παραλία Σητείας, Πλατάνι, Χιόνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *