Ταξιδιωτικά άρθρα

Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Παράξενα ξενοδοχεία. Ξεχάστε τα πολυτελή resorts, τις υπερλουξ σουίτες και τις υπερσύγχρονες ανέσεις. Η νέα τάση στην επιλογή καταλύματος για διακοπές έρχεται από το εξωτερικό και έχει να κάνει με ό,τι πιο παράξενο, εξωτικό και ασυνήθιστο μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους. Το πιο πιθανό, είναι πως ποτέ δεν πρόκειται να μας φιλοξενήσουν, αλλά η ιδιομορφία τους παρουσιάζει ενδιαφέρον. Για πρωτότυπες και σίγουρα αξέχαστες διακοπές ας τα γνωρίσουμε.

Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Μες στον πάγο

Το Ice Hotel βρίσκεται στη Σουηδία. Απλώνεται σε μια έκταση 6 χιλιάδων στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο παγωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο. Ολες του οι εγκαταστάσεις, ακόμα και τα κρεβάτια, είναι φτιαγμένα από χιόνι και πάγο. Οι πελάτες, κοιμούνται μέσα σε θερμικό υπνόσακο, στο ειδικά σχεδιασμένο παγωμένο κρεβάτι, υπενδεδυμένο με δέρμα τάρανδου. Το πρωί, το προσωπικό του ξενοδοχείου σερβίρει ζεστό χυμό – για να ζεσταθούν τα κοκαλάκια – αφού η μέση θερμοκρασία μέσα στα δωμάτια είναι -8 βαθμοί Κελσίου. Οσο για το βραδάκι, όσοι δεν μπορούν να συνέλθουν από την παγωνιά, μπορούν να επισκεφτούν το μπαρ και να ζεσταθούν πίνοντας ένα ποτηράκι.

Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Παρέα με τα ψάρια…

Το ξενοδοχείο Poseidon Undersea Resort είναι υπό κατασκευή, στα Νησιά Φίτζι και υπολογίζεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2009. Οι επισκέπτες των νησιών θα έχουν την ευκαιρία να διαμείνουν υπό τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο αυτό είναι «βυθισμένο» δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και το 70% των σουιτών έχει ειδικές τζαμαρίες για να μπορεί ο επισκέπτης να έχει ατελείωτη θέα στο βυθό. Επίσης, με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορεί κάποιος να ταΐσει τα ψάρια, ακόμα και τη νύχτα, εφόσον έχουν τοποθετηθεί προβολείς για καλύτερη ορατότητα. Οι τιμές είναι αυτό που λέμε απλησίαστες, καθώς η παραμονή για ένα δεκαήμερο, θα κοστίζει περίπου 15 χιλιάδες ευρώ!

Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία του κόσμου

Στα σωθικά του βράχου

Το κατάλυμα Gamirasu Cave Hotel είναι χτισμένο σε μια σπηλιά μέσα σε ηφαιστειογενή  βράχο, ενώ παλιότερα ήταν βυζαντινό μοναστήρι. Λειτουργεί από το 1999 στο Oυγκρούπ στην Καππαδοκία της Τουρκίας και μέχρι πρόσφατα αποτελούσε καταφύγιο για Χριστιανούς καλόγερους. Μάλιστα, κάποια από τα δωμάτιά του χρησιμοποιούνταν ως κελιά. Η περιοχή είναι ιστορική, μιας που κατοικείται εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια.

Κελιά για «φυλακισμένους»…

Στο νότο της Αυστραλίας, στο βουνό Gambier, άνοιξε τις πύλες της το 1886 μια φυλακή. Το 1995 η «αποστολή» της τελείωσε, και λίγα χρόνια αργότερα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο, με την ονομασία «Old Jail Mount»! Για όσους έχουν περάσει έστω και μια νύχτα στη φυλακή, μάλλον αυτές οι διακοπές θα τους ξυπνήσουν άσχημες αναμνήσεις… Ωστόσο, προσφέρει την εμπειρία της «στενής», χωρίς να μπλέκει τους φιλοξενούμενους με δικαστήρια και παρανομίες! Ο ύπνος γίνεται σε κανονικά κελιά με την τουαλέτα μέσα στο δωμάτιο, τα γεύματα στο εστιατόριο των – πρώην – κρατουμένων και οι αθλοπαιδιές, στο προαύλιο της φυλακής! Οι τιμές ξεκινάνε από 22 δολάρια (Αυστραλίας) το άτομο. Για όσους «πλήξουν», σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, βρίσκεται το κέντρο της πόλης. Κοντά στην εν λόγω φυλακή, υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα, όπως η «Μπλε λίμνη» στην πλαγιά ενός ανενεργού ηφαιστείου, στο οποίο οργανώνονται και αναρριχήσεις. Ακόμα σπηλιές που προσφέρονται για εξερεύνηση με οργανωμένο τρόπο και το θαυμάσιο Πάρκο άγριας φύσης.

Σε πλαστική κάψουλα…

Η ιδέα των «ξενοδοχείων» Capsule Inn έχει σκοπό να προσφέρει την εμπειρία του ύπνου μέσα σε πλαστικές κάψουλες και να εξυπηρετήσει ανθρώπους που για παράδειγμα χάσανε το τρένο, ή επισκέφθηκαν την πόλη για σύντομο χρονικό διάστημα και τα οικονομικά τους είναι περιορισμένα. Λειτουργούν σε κεντρικές πόλεις της Ιαπωνίας, και οι κάψουλες αυτές διαθέτουν τηλεόραση, ραδιόφωνο, ξυπνητήρι τα οποία μπορεί να χειρίζεται ο ένοικος… οριζοντιωμένος. Η τιμή του είναι γύρω στα 25 ευρώ τη βραδιά. Εκτός από τις κάψουλες, διαθέτει και αίθουσα που αποτελεί το σαλόνι.

Στην κορυφή του …δέντρου

Η απέραντη Ινδία αποτελεί έναν τόπο, τον οποίο πολλοί θα ήθελαν να επισκεφτούν, λόγω της τεράστιας ποικιλίας σε πολιτισμούς. Αν κάποτε το όνειρο γίνει πραγματικότητα, 65 χιλιόμετρα από την Καλκούτα, στην Κεράλα, βρίσκονται τα «Green Magic Treehouses».Πρόκειται για δενδρόσπιτα, χτισμένα μέσα στην πλούσια βιοποικιλότητα τροπικού δάσους, πάνω σε ψηλά δέντρα. Τα σπιτάκια προσφέρουν όλες τις βασικές ανέσεις, κάποια ενώνονται με γέφυρες από σχοινιά, υπάρχουν ανεμόσκαλες, ενώ δε χρησιμοποιούν ηλεκτρισμό, αλλά άλλες πηγές ενέργειας. Το δίκλινο κυμαίνεται από 90 έως 180 ευρώ την ημέρα.

Κρουαζιέρα στην …ξηρά

Το κινούμενο ξενοδοχείο «Exploranter» έχει βάση το Σάο Πάολο της Βραζιλίας και ξεναγεί τους πελάτες του στη Βραζιλία, τη Χιλή και την Αργεντινή. Ετσι, γλιτώνει όσους θέλουν να επισκεφτούν αυτά τα μέρη, από τον κόπο να κλείνουν διαφορετικά δωμάτια. Είναι πλήρως εξοπλισμένο με κουζίνα, μπάνια και 28 κρεβάτια.

Επιστροφή στα θρανία…

Το ξενοδοχείο στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ «McMenamins Kennedy School Hotel», ζωντανεύει τα σχολικά χρόνια των πελατών του. Το παλιό δημοτικό σχολείο έχει μετατραπεί σε ξενώνα και κάθε δωμάτιο θυμίζει σχολική αίθουσα, με μαυροπίνακα, κιμωλίες και όλα τα κομφόρ. Το μόνο που παρεκκλίνει είναι το μπαράκι όπου επιτρέπεται το κάπνισμα… Η τιμή γι’ αυτή την εμπειρία κυμαίνεται από 80 μέχρι 110 ευρώ.

Σαν τρυποκάρυδος…

Τελευταίος «σταθμός» για σήμερα, η Σουηδία. Το «Woodpecker Hotel» (που σημαίνει το ξενοδοχείο του τρυποκάρυδου) συγκαταλέγεται στα πιο μικρά ξενοδοχεία του κόσμου, αφού μπορεί να φιλοξενήσει μόνο ένα άτομο ή ζευγάρι στο ένα και μοναδικό σπίτι του. Το ξύλινο αυτό σπιτάκι είναι χτισμένο πάνω σε δέντρο ηλικίας 130 ετών, 13 μέτρα πάνω από το έδαφος του δημόσιου πάρκου όπου βρίσκεται, κοντά στη Στοκχόλμη. Η πρόσβαση γίνεται με ανεμόσκαλα, έχει κρεβάτι, τουαλέτα, κουζινάκι, θερμάστρα και υπέροχη θέα στο πάρκο και την κοντινή λίμνη. Διαθέτει, επίσης, βεράντα και αιώρα.

Παράξενα καταλύματα, για παράξενους μάλλον, ανθρώπους. Ας προσγειωθούμε τώρα στη δική μας πραγματικότητα κι ας ετοιμαστούμε για την επόμενη, εφικτή απόδραση..

Από τον συνεργάτη μας Χρήστο Μυστιλιάδη-ΕΝ ΛΕΥΚΩ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *