Ταξιδιωτικά άρθρα

Μηλιά Χανίων, ανανέωση ψυχής και ο απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον!


Οικοτουρισμός, αγροτουρισμός, οικολογία, μεγαλειώδης φύση, σεβασμός στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, απλότητα, αρμονία, καθαρός αέρας, ανθρώπινα μεγέθη, ζεστή φιλοξενία, χαλαρή ατμόσφαιρα, σπιτική κουζίνα.
Όλα αυτά θα τα βρείτε σε ένα μικρό χωριουδάκι που κλέβει τις εντυπώσεις ντόπιων και ξένων αφού μοιάζει παραμυθένιο.Στη Μηλιά, στην πλαγιά του Κισσάμου και μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα Χανιά, όλα είναι παραδοσιακά.
Σήμερα ο οικισμός διαθέτει 13 δωμάτια–σπίτια φτιαγμένα πάνω στα ερείπια των παλιών αγροτικών σπιτιών του οικισμού, με ντόπια υλικά – πέτρα και ξύλο και διακοσμημένα με παλιά έπιπλα. Σε κάποια από τα σπίτια κομμάτι της αρχιτεκτονικής τους, είναι τα βράχια που υπήρχαν σε εκείνη τη θέση.
Στη Μηλιά θα βρείτε:
– Προϊόντα που καλλιεργούνται με παραδοσιακό τρόπο, χωρίς χημικά, όπως τα κηπευτικά, οι ελιές, τα φρούτα κ.λ.π.
– Προϊόντα που παρασκευάζονται με παραδοσιακό τρόπο, όπως μαρμελάδες, τυρί, τσικουδιά κ.λ.π.
74B40A36896B2710267AFEC03D6909B8– Θέρμανση από τζάκι και παλιά μαντεμένια «στόφα».
– Νερό από δύο πηγές.
Ο επισκέπτης εδώ δεν θα συναντήσει καθόλου αυτοκίνητα, ενώ ο φωτισμός γίνεται με λάμπες πετρελαίου.Υπάρχουν έξι σηματοδοτημένα μονοπάτια από 5 έως και 18 χλμ. ενώ ποδήλατα βουνού είναι στη διάθεσή σας.Τα πεζοπορικά μονοπάτια μέσα από το μικρό φαράγγι σας οδηγούν στο δάσος με τις καστανιές, ενώ σε μιάμιση ώρα είστε στο σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, καθώς και στο Τοπολιανό φαράγγι. Σε δύο ώρες βρίσκεστε στο Σηρικάρι, ένα γραφικό χωριό σε υψόμετρο 500 μ.. που πήρε το όνομά του από το επάγγελμα του σηρικάρη, δηλαδή αυτού που ασχολείται με τα μεταξωτά υφάσματα.Η Μηλιά μπήκε στη λίστα του Lonely Planet ως ένα από τα 50 μαγικά μέρη που πρέπει κάποιος να δει στην Ευρώπη.

Του συνεργάτη μας ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΥΣΤΙΛΙΑΔΗ-ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ

Μια σκέψη για το “Μηλιά Χανίων, ανανέωση ψυχής και ο απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *