ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Βαμμένα μαλλιά: 3 tips για να διατηρήσετε το χρώμα τους λαμπερό

Βαμμένα μαλλιά: 3 tips για να διατηρήσετε το χρώμα τους λαμπερό

Όλες θέλουμε μια αλλαγή στα μαλλιά μας γι’ αυτό πολύ συχνά καταφεύγουμε στις βαφές, οι οποίες μπορεί να μας δίνουν την αίσθηση ανανέωσης που επιθυμούμε ωστόσο πολύ γρήγορα ξεθωριάζουν ενώ παράλληλα φθείρουν τα μαλλιά μας και τα κάνουν να δείχνουν θαμπά και ταλαιπωρημένα. Αν επιθυμείτε να διατηρήσετε λαμπερό το χρώμα των μαλλιών σας αλλά δεν ξέρετε πως να το πετύχετε, διαβάστε παρακάτω 3 tips που υπόσχονται έντονο χρώμα με διάρκεια.  

Πείτε όχι στο συχνό λούσιμο

Το συχνό λούσιμο απειλεί την ζωντάνια του χρώματος των μαλλιών σας καθώς τα βαμμένα μαλλιά είναι πορώδη και απορροφούν ευκολότερα την υγρασία με αποτέλεσμα  κάθε φορά που βρέχονται να μειώνονται τα μόρια χρώματός τους. Προστατεύστε το χρώμα σας περιορίζοντας τις φορές που λούζετε τα μαλλιά σας σε 2-3 φορές την εβδομάδα. Με αυτό τον τρόπο θα κατορθώσετε να διατηρείτε τα φυσικά έλαια της τρίχας και τα μαλλιά σας να παραμένουν ενυδατωμένα. Αν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα των λιπαρών μαλλιών αναζητήστε dry shampoo π.χ. Fresh Affair από την Kérastase τα οποία στοχεύουν στην άμεση ανανέωση των μαλλιών και την απορρόφηση της λιπαρότητας ώστε να αποφύγετε το συχνό λούσιμο. 

Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα 

Ακόμη και αν περιορίσετε το λούσιμο των μαλλιών σας το χρώμα δεν θα παραμείνει ζωντανό αν δεν χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα προϊόντα. Τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται ειδική περιποίηση και οφείλετε να αλλάξετε το hair do σας. Επιλέξτε σαμπουάν που να μην περιέχουν θειικά άλατα τα οποία αφαιρούν την υγρασία της τρίχας και αναζητήστε conditioner και μάσκες μαλλιών που θωρακίζουν το χρώμα. Επιπλέον χαρίστε στα μαλλιά σας την ενυδάτωση που χρειάζονται εφαρμόζοντας τακτικά θεραπείες π.χ. θεραπεία Olaplex, οι οποίες υπόσχονται να αναδομήσουν την τρίχα, να δυναμώσουν τα μαλλιά σας και να τους προσφέρουν το μάκρος που ονειρεύεστε. Για τους καλοκαιρινούς, αλλά και όχι μόνο, μήνες μπορείτε να βρείτε προϊόντα μαλλιών με αντιηλιακή προστασία ώστε να προστατεύσετε το χρώμα σας από την αλλοίωση που προκαλεί ο ήλιος ανεξαρτήτως εποχής. Ανακαλύψτε στο εμπόριο leave-in conditioners ή hairsprays με SPF και ξεχάστε τα θαμπά βαμμένα μαλλιά! 

Προσέξτε την βαφή που χρησιμοποιείτε

Η ποιότητα της βαφής που χρησιμοποιείτε στα μαλλιά σας είναι καθοριστική για τον τόνο αλλά και την διάρκεια του χρώματός σας. Ζητήστε από τον κομμωτή που εμπιστεύεστε να χρησιμοποιήσει μια extra ενυδατική βαφή με φυσικά έλαια τα οποία θα κλειδώσουν το χρώμα στο εσωτερικό της τρίχας και δεν θα του επιτρέψουν να χάσει την λάμψη του. Μπορείτε ακόμη να φροντίσετε να κάνετε κάποιο scrub μαλλιών πριν επισκεφτείτε το κομμωτήριό σας ώστε να απομακρύνετε τους ρύπους και τα υπολείμματα βρομιάς από το τριχωτό της κεφαλής σας. Με αυτό τον τρόπο η βαφή σας θα εισχωρήσει πιο αποτελεσματικά στην τρίχα και φυσικά το αποτέλεσμα θα μοιάζει πιο λαμπερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *