Κόσμος

Βιβλική καταστροφή στην Αυστραλία

australia_floodΣτο Κουίνσλαντ, στη βορειοανατολική Αυστραλία, “πλημμύρισαν” άγρια ζώα οι δρόμοι. Φίδια και κροκόδειλοι βγήκαν στις κατοικημένες περιοχές, όταν φούσκωσαν τα ποτάμια της περιοχής. Το 60% της δεύτερης σε μέγεθος πολιτείας της χώρας, έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Χιλιάδες σπίτια έχουν καλυφτεί από το νερό και το κόστος της καταστροφής ανέρχεται στα 70 εκατομμύρια δολάρια. Τα νερά έφτασαν σε κάποιες περιοχές και τα εννέα μέτρα ύψος. Όμηροι του χιονιού παραμένουν εκατομμύρια κάτοικοι της Βρετανίας, που πλήττεται από τις σφοδρότερες χιονοπτώσεις της τελευταίας 20ετίας.

Αυστραλία

Τεράστια είναι η καταστροφή στο Κουίνσλαντ, στη βορειοανατολική Αυστραλία, μετά από τις εκτεταμένες πλημμύρες που προκάλεσε το πέρασμα δύο κυκλώνων. Στην Κίνα μετά τις πλημμύρες και το χιόνι, ξηρασία, με τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους την τελευταία εβδομάδα, να μείνουν χωρίς πόσιμο νερό.

Βρετανία

Οι συγκοινωνίες έχουν παραλύσει και περισσότερα από 6.000 σχολεία παραμένουν κλειστά. Ωστόσο, πολλά από τα σχολεία άνοιξαν τις πόρτες τους έπειτα από τη δριμεία κριτική που ασκήθηκε για το αδικαιολόγητο κλείσιμο τους και για το γεγονός ότι οι αρχές βρέθηκαν απροετοίμαστες στην επέλαση του χιονιά. Κι ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για δεύτερο γύρο χιονοπτώσεων, μια 16χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της όταν το αυτοσχέδιο έλκηθρο στο οποίο επέβαινε με φίλες της έπεσε πάνω σε συρμάτινο φράχτη.

Κίνα

Από τις πλημμύρες και το χιονιά στην ξηρασία. Στην Κίνα, τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι την τελευταία εβδομάδα, έμειναν χωρίς πόσιμο νερό. Έξι από τις βασικές επαρχίες παραγωγής σιταριού, έχουν να δουν βροχή από τον Οκτώβρη και οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι για τις επόμενες δέκα μέρες δεν θα πέσει ούτε σταγόνα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *