Επικαιρότητα

Βολές Πάγκαλου εναντίον Συνασπισμού και ΚΚΕ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΠΑΣΟΚΝέες βολές εξαπολύει ο Θόδωρος Πάγκαλος εναντίον της ηγεσίας του Συνασπισμού. Με συνέντευξή του στον “Τύπο της Κυριακής”, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει “βρεφικό” λάθος την απόρριψη από τον Συνασπισμό μιας πιθανής συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο κ. Πάγκαλος εμφανίζεται ιδιαίτερα καυστικός και για το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας λέγοντας ότι η μέχρι τώρα πρακτική του δεν δημιουργεί προϋποθέσεις συνεργασίας. Βουλευτές και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάντως, δηλώνουν διατεθειμένοι για ευρύτερες συνεργασίες της κεντροαριστεράς. Ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας επαναφέρει με δηλώσεις του στον Κυριακάτικο τύπο, την πρότασή του για προγραμματική συμφωνία με επίκεντρο την Αριστερά.

Επικριτικός για ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Την ώρα που στην Χαριλάου Τρικούπη προβληματίζονται από την μετακίνηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ-σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις -και την ανοδική πορεία του κόμματος μετά την εκλογή Τσίπρα, ο Θόδωρος Πάγκαλος ξαναχτυπά. Με συνέντευξη του στον “Τύπο της Κυριακής”, ασκεί κριτική στην ηγεσία της Κουμουνδούρου που αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας των δυο κομμάτων.

“Δεν επιτέθηκα στη νεα ηγεσία του ΣΥΝ, που έσπευσε από τις πρώτες δηλώσεις να οδηγήσει την Κεντροαριστερά σε αδιέξοδο απορρίπτοντας κάθε συνεργασία. Είναι λάθος, θα έλεγα το βρεφικό της λάθος”, τονίζει ο Θόδωρος πάγκαλος.

Την ίδια ώρα στο “Βήμα της Κυριακής”, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση για προγραμματική συμφωνία με επίκεντρο την αριστερά και απαντά στο ΠΑΣΟΚ

“Το ΠΑΣΟΚ αυτές τις μέρες είναι λαλίστατο. Ελπίζουμε στην επόμενη πρόταση κοινής δράσης που θα του κάνουμε να μην ξαναβουβαθεί. Γιατί με την Ολυμπιακή, την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το ασφαλιστικό, τον δημόσιο έλεγχο των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αυτό συνέβη”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται και στο ΚΚΕ: “Με το ΚΚΕ είναι πολύ δύσκολο να έχει κανείς συνεργασία. Θέλει να μεταβάλλει τη χώρα σε μια μεταμοντέρνα Αλβανία. Έχει προσφέρει στηρίγματα στην κυβέρνηση με συχνότητα που δημιουργεί υποψίες για συνεργασία”

Το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ απαντά: “Άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι…”.

Στο ΠΑΣΟΚ πάντως αναζητούν νέα πρόσωπα στο στελεχικό δυναμικό που θα αποτελέσουν την προμετωπίδα του κόμματος στην αντιπολιτευτική και επικοινωνιακή πολιτική του, στο άμεσο μέλλον.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *