Επικαιρότητα

Για “κουμπάρους, κολλητούς και golden boys” της κυβέρνησης μιλά ο Πολύδωρας

 

Με άρθρο του στον Τύπο παρεμβαίνει στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση εκ νέου ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος κάνει λόγο για ανάγκη διάσωσης της τιμής και της αξιοπρέπειας της παράταξης επιτιθέμενος σε υπουργούς, “κολλητούς” και “κουμπάρους”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο νυν βουλευτής της ΝΔ, ουσιαστικά επικρίνει τον επικοινωνιολόγο Γιάννη Λούλη, υπερασπίζεται την ελευθερία έκφρασης των βουλευτών και στρέφει τα πυρά του και εναντίον υπουργών. “Δεν βλέπει πως οι ανήκεστες ίσως βλάβες και οι ζημιές προέρχονται από τους υπερ-εμπίστους υπουργούς, κι από τους “κολλητούς” και τους “κουμπάρους” και τα νεόφερτα “golden boys”;”, διερωτάται ο πρώην υπουργός στην εν λόγω συνέντευξη. 

 

Αιχμηρός είναι ο κ. Πολύδωρας κι εναντίον όσων -όπως λέει- καλλιεργούν τα περί ομηρίας Καραμανλή λόγω ισχνής πλειοψηφίας, καλώντας τους χαρακτηριστικά να μην αναζητούν άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα στους αντάρτες, γιατί ματαιοπονούν. “Να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα στην κυβέρνηση και το κόμμα. Να σώσουμε ό,τι μπορούμε και προ παντός, την τιμή και την αξιοπρέπεια της παράταξης. Πράγματα ίσως αδιανόητα για σχολιαστές και πολιτικούς ασκημένους στη νομή του κόπου των άλλων”, σχολιάζει σε μια αποστροφή της συνέντευξής του. 

 

“Θεωρώ ότι ο καθένας εκφράζει τη γνώμη του, έχοντας πάντοτε τον ίδιο στόχο: Τη βελτίωση όλων μας, ως κυβέρνηση”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος είπε: Κάνω έκκληση να σταματήσουν αυτές οι δηλώσεις δεν είναι ώρα για κρίσεις”. Την άποψη πως υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ: “Υπάρχει ένας συμπαγές σώμα στη Νέα Δημοκρατία που διαφωνεί με τις κυβερνητικές επιλογές, πιθανότατα να εκφράζεται σε συμπαγές σώμα και στους βουλευτές”. Την ίδια ώρα, έντονες συζητήσεις και αντιδράσεις σε Ν.Δ. και σε αντιπολίτευση, εξακολουθεί να προκαλεί η υπόθεση Βουλγαράκη.

 

Ανοικτή η υπόθεση Βουλγαράκη

 

Σήμερα, έγινε ευρέως γνωστή, αφού βγήκε στο φως της δημοσιότητας η επιστολή που έστειλε προ ημερών ο ΥΕΝ, στον πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές. 

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, το 70,3% διαφωνεί με την κάλυψη που προσέφερε ο Πρωθυπουργός στον Γιώργο Βουλγαράκη. 

 

Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι καμία καταγγελία δεν μπορεί να ευσταθεί αν δεν διερευνηθεί. 

 

Με ένα ιδιαιτέρως αιχμηρό άρθρο στον “Ελεύθερο Τύπο”, για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης, επανέρχεται ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξεως Βύρωνας Πολύδωρας.

Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είπε ότι εάν ήταν στη θέση του κ. Γιώργου Βουλγαράκη και πίστευε ότι έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση θα έδινε την παραίτηση του στον Πρωθυπουργό. 

 

Ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι με όσα συμβαίνουν τώρα, κάποιοι θέλουν να πλήξουν απ’ ευθείας τον Κώστα Καραμανλή που κυριαρχεί στην πολιτική σκηνή.

 

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *