Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 11-13 Ιουνίου

Παρασκευή 11-06-2010

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές καταιγίδες.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Θρακικό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Νεφώσεις θα υπάρχουν και στην ανατολική Εύβοια. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Ικαρία και την Σάμο. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στις βορειοανατολικές Κυκλάδες. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες μετά το μεσημέρι όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές μικρής διάρκειας. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθεί παροδική καταιγίδα στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 12-06-2010

Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από την νοτιοανατολική νησιωτική χώρα όπου ο καιρός θα είναι άστατος.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής Στερεάς. Νεφώσεις θα υπάρχουν και στην ανατολική Εύβοια. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην Χίο, την Ικαρία και την Σάμο όπου αργά το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στις ανατολικές και βορειοανατολικές Κυκλάδες. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην νότια Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθεί παροδική καταιγίδα στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 13-06-2010

Άστατος καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 14 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείες έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 09 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου και ενδέχεται να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωι στις ανατολικές Κυκλάδες. Σταδιακά και πριν το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί στην ανατολική Κρήτη. Σταδιακά και πριν το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά, θα παραμείνει όμως άστατος με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας η οποία στα μέσα της βδομάδας ενδέχεται να αγγίξει τους τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου. Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται την Παρασκευή 18 Ιουνίου με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *