Επικαιρότητα

Σε κλίμα οργής κηδεύτηκε ο άτυχος οδηγός του λεωφορείου

Μέσα σε βαρύ κλίμα οδύνης αλλά και οργής κηδεύετηκε στο χωριό του Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος δολοφονήθηκε το περασμένο Σάββατο εν ψυχρώ από νεαρό, ο οποίος είχε αποδράσει από περιπολικό, στη Σίνδο.

Ολόκληρο το χωριό ντύθηκε στα μαύρα για να συνοδεύσει τον άτυχο άντρα στο τελευταίο του ταξίδι. Κατάμεστος από κόσμο ήταν ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία. Το ύστατο χαίρε στον συνάδελφό τους απηύθυναν δεκάδες εργαζόμενοι του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), που μεταξύ 09:00 και 13:00 πραγματοποίησαν στάση εργασίας σε ένδειξη πένθους και διαμαρτυρίας.

Αύριο Τετάρτη θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 33χρονος δράστης της τραγωδίας. Για την επομένη έχει οριστεί η δίκη στο Αυτόφωρο Τριμελές των δύο αστυνομικών, που ευθύνονται για την απόδραση του δράστη, οι οποίοι κατηγορούνται για απελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Οι συγγενείς του θύματος δηλώνουν πως θα κινηθούν δικαστικά εναντίον τους για την απώλειά τους.

Σε εξέλιξη είναι και η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους έξι αστυνομικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Να πράξουν οι αστυνομικοί το καθήκον τους και να πάψουν να είναι μόνον ένστολοι, ζήτησε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *