Επικαιρότητα

Προφυλακιστέος ο επικεφαλής του ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 6ο τακτικό ανακριτή, το Σάββατο, ο επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

Η απολογία του είχε διακοπεί την Παρασκευή λόγω επεισοδίων με δεκάδες αγανακτισμένους ασφαλισμένους της εταιρείας Μετά το πέρας της περιπετειώδους απολογίας, ανακριτής και εισαγγελέας “έδειξαν” το δρόμο της φυλακής στον άλλοτε ισχυρό άντρα του ομίλου ΑΣΠΙΣ, που η κατάρρευσή του δημιούργησε τεράστιες οικονομικές απώλειες σε επενδυτές και ασφαλισμένους, οι οποίοι είχαν εμπιστευτεί τις οικονομίες ή το μέλλον τους στις εταιρίες του κ. Ψωμιάδη.

Ομόφωνη απόφαση

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με ομόφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος συνελήφθη αργά το βράδυ της Τρίτης μετά από ένταλμα που εξέδωσε ο ανακριτής, στον οποίο στενός συνεργάτης του Ψωμιάδη κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η απολογία του Ψωμιάδη ξεκίνησε την Παρασκευή, αλλά δεν συνεχίστηκε, καθώς δεκάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια για την υπόθεση προπηλάκισαν τον επιχειρηματία και αποδοκίμασαν έντονα συνεργάτη του, που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο επιχειρηματίας μεταφέρθηκε και πάλι στα δικαστήρια για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πριν εκπνεύσει η προθεσμία των πέντε ημερών που παρέχει ο νόμος για την απολογία συλληφθέντος μετά από ένταλμα, ώστε μετά ανακριτής και εισαγγελέας να αποφασίσουν για το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Σε βάρος του Παύλου Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα για ταδανειακά ομόλογα που εξέδωσε η ΑΣΠΙΣ CAPITAL μέχρι και το 2006, υποσχόμενη στους επενδυτές υψηλές αποδόσεις.

Τα δύο μέλη της οικογενείας του επιχειρηματία -που τους έχει απαγορευτεί η έξοδος από την χώρα- διώκονται γιατί ήταν μέλη του ΔΣ της εταιρίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μια σκέψη για το “Προφυλακιστέος ο επικεφαλής του ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Παύλος Ψωμιάδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *