Επικαιρότητα

Γ.Παπανδρέου:Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή

papandreou5Έχει τελειώσει ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης της ΝΔ. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το οποίο ασχολήθηκε με την κρίση που βιώνει η χώρα και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το ΠΑΣΟΚ τούτες τις κρίσιμες ώρες είναι εδώ για να ενώσει και να εμπνεύσει τον λαό καθώς δεν είναι ώρα για πολιτικές και κοινωνικές πολώσεις τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση σέρνει την χώρα σε περιπέτειες σημείωσε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε ότι την λύση θα δώσει ο λαός. Αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών έκανε λόγο για ψυχρή δολοφονία του 15χρονου μαθητή η οποία αποκάλυψε την βαθύτατη κρίση που βιώνει η χώρα και η νέα γενιά, μια κρίση που αφορά το σήμερα αλλά και το μέλλον.

Το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε, έχει ευθύνη να θέσει με ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές τα μεγάλα ερωτήματα και να δώσει απαντήσεις σε αυτά. Θέτοντας ο ίδιος τα ερωτήματα προσδιόρισε τα θέματα στα οποία πρέπει να δοθούν απαντήσεις ως εξής: Τι κοινωνία φτιάχνουμε σήμερα; Ποια κοινωνία κληροδοτούμε στη νεολαία; Ποιο κράτος, ποια δικαιοσύνη, ποια οικονομία, ποια πόλη, ποιο φυσικό περιβάλλον, ποιο σχολείο, ποιες αξίες, ποια αξιοπρέπεια, ποια ελπίδα, ποια οράματα, ποιες ανθρώπινες σχέσεις; Σε όλα αυτά πρέπει να δώσουμε απαντήσεις και να μετουσιώσουμε την οργή των νέων και του λαού σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Το μήνυμά μας, υπογράμμισε, πρέπει να είναι απλό και διαυγές: “Μπορούμε διαφορετικά”.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο κ. Παπανδρέου, δεν θέλει να διχάσει καθώς, όπως τόνισε, δεν είναι ώρα, τώρα που βιώνουμε την κρίση, για τυφλές πολιτικές ή κοινωνικές πολώσεις και αντιπαραθέσεις. Θέλουμε να ενώσουμε το λαό και τις προοδευτικές δυνάμεις γύρω από τις λύσεις που προτείνουμε, από το ριζοσπαστικό πρόγραμμα αλλαγής με μια νέα εθνική και κοινωνική συμφωνία.

Η Δημοκρατία δεν φορά κουκούλα

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του Κινήματος στη βία και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η Δημοκρατία έχει πρόσωπο η Δημοκρατία δεν φοράει κουκούλα υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου καταδικάζοντας τις καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας και εκφράζοντας την στήριξή του στους πληγέντες. Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση του Κινήματος στη βία και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας.

Εκτεταμένη ήταν η αναφορά του κ. Παπανδρέου στη νεολαία η οποία, όπως τόνισε, βιώνει πιο έντονα την κρίση και είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο εξεγείρεται, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τα πιο δύσκολα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο πλανήτης. Πρέπει, πρόσθεσε, να εξοπλίσουμε τους νέους ώστε να αισθάνονται ικανοί να αντιμετωπίσουν οι ίδιοι τα προβλήματα, ενώ πρόσθεσε ότι σήμερα οι νέοι στη χώρα μας δεν αισθάνονται ότι η Ελλάδα τους ανήκει, αλλά ότι ανήκει σε όσους έχουν κολλητούς, στους κουμπάρους και τους ημέτερους. Και γι’ αυτό φτιάχνουν τη δική τους εικονική πραγματικότητα στο διαδίκτυο. Γι’ αυτό πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ξανακάνουμε τους νέους να αγαπήσουν τη χώρα, να είναι περήφανοι για την Ελλάδα.

Για την υπόθεση Βατοπαιδίου

Aναφερόμενος στην υπόθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίιο τόνισε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ξεμπερδεύει με το ζήτημα αυτό, με την ανάληψη μιας απλής πολιτικής ευθύνης. Για το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει δύο πράγματα: Πρώτον, σύσταση προανακριτικής επιτροπής και δεύτερον, παραίτηση της κυβέρνησης.

Έτοιμοι να κυβερνήσουμε

Ο κ. Παπανδρέου απάντησε και στο ερώτημα που τίθεται τελευταία για το αν το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Η απάντηση είναι κατηγορηματική και θετική, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και είναι αποφασισμένο να σταματήσει το μεγάλο κατήφορο στον οποίο οδηγείται η χώρα.

Είμαστε έτοιμοι, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, γιατί έχουμε μάθει από τα λάθη μας, έχουμε έμπειρα στελέχη, έχουμε πρόγραμμα, ξέρουμε και πως να κυβερνήσουμε και έχουμε συναίσθηση της ιστορικής πορείας της χώρας. Αναφέρθηκε επίσης στην εικόνα της Ελλάδας στο διεθνή Τύπο και τη χαμένη της αξιοπιστία στο εξωτερικό και τόνισε ότι ο ίδιος όταν τον ρωτούν ξένοι δημοσιογράφοι γιατί υπάρχει αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα απαντά ότι δεν είναι αυτή η Ελλάδα και τους καλεί να θυμηθούν την Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων, των μεγάλων έργων, της ΟΝΕ, της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ελλάδα της ειρήνης. Ζήτησε από τα στελέχη του Κινήματος να μπουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και μαζί με τους πολίτες να δημιουργήσουν ένα πανίσχυρο και ανίκητο ποτάμι αλλαγής το οποίο θα παρασύρει όλα τα εμπόδια που θα βάλει στο δρόμο του η νεοσυντήρηση.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *