Κόσμος

Δέκατος νεκρός από τη νέα γρίπη στις ΗΠΑ

gripi_xoirwn_ergastirio277Μία γυναίκα 50 ετών, που είχε προσβληθεί από το νέο ιό της γρίπης Α (H1Ν1), έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, δεύτερο θύμα της νόσου στην αμερικανική μεγαλούπολη και δέκατο σε εθνική κλίμακα, αναφέρεται σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.

Καμία άλλη πληροφορία δεν προστίθεται για το περιστατικό αυτό, όμως η εφημερίδα επικαλούμενη ιατρικές πηγές τονίζει πως η υγεία της αποθανούσας ήταν ούτως, ή άλλως επιβαρυμένη προηγουμένως.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να αυξηθεί στη Νέα Υόρκη, υποστηρίζουν οι υγειονομικές αρχές της πόλης, που τονίζουν στους Times πως ο αριθμός των κρουσμάτων της γρίπης Α που αντιμετωπίζονται στα νοσοκομεία της αυξήθηκε από τα 57 την Παρασκευή στα 68 το Σάββατο και τα 94 την Κυριακή.

Στο μεταξύ και οι κινεζικές αρχές επιβεβαίωσαν χθες Κυριακή άλλα δύο κρούσματα της γρίπης Α, ανεβάζοντας στους εννέα τον συνολικό αριθμό των θετικά νοσούντων από την ασθένεια στο εσωτερικό της χώρας, μετέδωσε αργά χθες βράδυ το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Οι ασθενείς που επιβεβαιώθηκε ότι νοσούν είναι ένας 46χρονος Κινέζος σε νοσοκομείο του Πεκίνου και ένα δίχρονο κοριτσάκι στην ανατολική παραθαλάσσια επαρχία Φουτζιάν, μεταδίδει το πρακτορείο επικαλούμενο το Υπουργείο Υγείας. Αμφότεροι οι ασθενείς είχαν επιστρέψει πρόσφατα από τη Βόρειο Αμερική – ο άνδρας από τον Καναδά και το κοριτσάκι από τις ΗΠΑ μέσω Χονγκ Κονγκ, τονίζεται στο τηλεγράφημα.

Ο άνδρας επισκεπτόταν συγγενείς του στο Τορόντο. Μετά την επιστροφή του στις 21 Μαΐου μετέβη σε νοσοκομείο του Πεκίνου, έχοντας ως συμπτώματα πονόλαιμο και βήχα. Σύμφωνα με το πρακτορείο, η κατάσταση του κοριτσιού είναι σταθερή.

Η Κίνα ελέγχει εξονυχιστικά ανθρώπους που καταφθάνουν στο έδαφός τους από περιοχές όπου έχει εξαπλωθεί η γρίπη Α και θέτει όσους επιβάτες υποψιάζεται πως έχουν προσβληθεί από τη νόσο σε υποχρεωτική καραντίνα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *