Επικαιρότητα

ΔΕΗ: Δεν θα γίνουν εργοστάσια λιθάνθρακα στην Ελλάδα

Την ακύρωση της κατασκευής μονάδας λιθάνθρακα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τροποποίησης των βασικών αρχών της συνεργασίας της ΔΕΗ  με τη γερμανική RWE, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης Τάκης Αθανασόπουλος.

Συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό ο κ. Αθανασόπουλος, η μονάδα παραγωγής ενέργειας από λιθάνθρακα θα κατασκευαστεί τελικά στην Αλβανία με συνεργασία της ΔΕΗ, της RWE και της ελληνικής τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.

Ο κ. Αθανασόπουλος έκανε λόγο για απώλεια μιας πολύ μεγάλης ευκαιρίας για τη ΔΕΗ και την Ελλάδα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την απόφαση στις αντιδράσεις συνδικαλιστών, αντιπολίτευσης και ανταγωνιστών και αντιπολίτευση.

Το τροποποιημένο μνημόνιο συνεργασίας με τη RWE, θα εξεταστεί από το δ.σ. της ΔΕΗ την ερχόμενη Τρίτη, και μεταξύ άλλων προβλέπει την ανάπτυξη συνεργασίας στους τομείς του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Δεν προγραμματίζονται από τη ΔΕΗ περικοπές ηλεκτροδότησης για την αντιμετώπιση προβλημάτων επάρκειας τους καλοκαιρινούς μήνες. Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι δεν θα αντιμετωπιστεί κίνδυνος μπλακ άουτ και παράλληλα την ελπίδα ότι οι καιρικές συνθήκες δεν θα είναι τόσο δύσκολες όσο οι περσινές.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ

Ο κ. Αθανασόπουλος παραδέχτηκε ότι το πρόβλημα επάρκειας υφίσταται και δήλωσε ότι η ΔΕΗ λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξουν προβλήματα. Πάντως τα αποθέματα νερού για την υδροηλεκτρική παραγωγή ενέργειας είναι χαμηλότερα από κάθε άλλη φορά και κινούνται σε αντίστοιχα επίπεδα με τα χθεσινά.

Πηγή:http://www.ert.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “ΔΕΗ: Δεν θα γίνουν εργοστάσια λιθάνθρακα στην Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *