Επικαιρότητα

Δεκατέσσερις αλλοδαποί εισέβαλαν σε σπίτι για να απαγάγουν μωρό

Τη μάνα μαζί με το μόλις τριών μηνών αγοράκι της, με σκοπό να το πουλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι, απήγαγαν 14 αλλοδαποί στην Λάρισα. Μετά την άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας συνελήφθησαν οι 13 από τους 14 δράστες.

Δεκατέσσερις αλλοδαποί εισέβαλαν χθες το μεσημέρι σε σπίτι οικογένειας συμπατριωτών τους στα Δελέρια και απήγαγαν μάνα και το μόλις τριών μηνών αγοράκι της, με σκοπό να το πουλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι.

Μάλιστα, όλα έγιναν μπροστά στα μάτια του πατέρα, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία και ακολούθως υπήρξε άμεση κινητοποίηση. Στήθηκαν μπλόκα και τελικά τα τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα με επιβαίνοντες 13 από τους 14 δράστες, ακινητοποιήθηκαν στα διόδια Μοσχοχωρίου και συνελήφθησαν επί τόπου όλοι.

Πίσω από την υπόθεση κρύβεται άλλο άτομο, κι εκείνος συμπατριώτης των συλληφθέντων, που φέρεται ότι κινούσε τα νήματα για την αγοραπωλησία του βρέφους, που θα γινόταν στην περιοχή Λιβανάτων Φθιώτιδας.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας ταξίαρχος Δημ. Τσιούτσιος και σύμφωνα με το ιστορικό, η υπόθεση εξελίχθηκε ως ακολούθως:

Πριν από περίπου έναν μήνα, ομάδα εκ των συλληφθέντων ενδιαφέρθηκε για την αγορά του βρέφους από το ζευγάρι, τον 28χρονο άνδρα και την 24χρονη γυναίκα, που κατοικούσαν στις Λιβανάτες Φθιώτιδας. Εκείνοι αρνήθηκαν, αλλά, οι πιέσεις συνεχίζονταν και το ζευγάρι αναγκάστηκε να φύγει από την περιοχή, να μεταβεί προσωρινά -ως φιλοξενούμενο- στα Δελέρια και εν συνεχεία να επιστρέψει στην πατρίδα του, φοβούμενο από την πίεση των δραστών.

Εν τέλει, οι δεκατέσσερις αλλοδαποί πήγαν στο χωριό με τρία αυτοκίνητα και προχθές στις 2:30 το μεσημέρι εισέβαλαν στο σπίτι τους, παραβιάζοντας την πόρτα, κρατώντας αυτοσχέδια ρόπαλα και μαχαίρια.

Τότε, άρπαξαν δια της βίας τη μάνα με το παιδί και έφυγαν αμέσως για τις Λιβανάτες, αλλά, η άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας τους σταμάτησε στα διόδια. Έγιναν επί τόπου έρευνες στα αυτοκίνητα και βρέθηκαν συνολικά 8 αυτοσχέδια μεταλλικά και ξύλινα ρόπαλα, μήκους 57 έως 89 εκατοστών και 5 μαχαίρια με μήκος λεπίδας από 12 έως 21 εκατοστά. Αμέσως μετά, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *