Επικαιρότητα

ΠΟΥ: Φόβοι για πανδημία γρίπης Α

gripi_xoirwn_ergastirio27Ανοιχτό το ενδεχόμενο πανδημίας της γρίπης Α’ αφήνει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΠΟΥ,  η Μάργκαρετ Τσαν, κορυφαίο στέλεχος του Οργανισμού, ζήτησε από τις χώρες μέλη να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αξιοποιήσουν αυτήν τη φάση ύφεσης της γρίπης προετοιμάζοντας το έδαφος για την αντιμετώπιση μελλοντικής έξαρσης της στο μέλλον.” Δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει η περίοδος χάριτος που μας δίνει ο ιός. Κανείς δεν ξέρει αν μετά από αυτή τη φάση θα έχουμε καταιγίδα” είπε χαρακτηριστικά.
Μεγαλύτερη ανησυχία για την Νοτιανατολική Ασία
Με τη νέα γρίπη, να έχει πλήξει περισσότερους από 8800 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, ο ΠΟΥ αποφάσισε να διατηρήσει στο επίπεδο 5 τον συναγερμό.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τις λιγότερες ανησυχίες εμπνέει η κατάσταση την Ευρώπη και τις πιο έντονες η κατάσταση τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς εκεί η νέα γρίπη ίσως βρει έδαφος μετάλλαξης εάν διασταυρωθεί με τη γρίπη των πτηνών.

Στην Ιαπωνία, τα κρούσματα της νέας γρίπης, από τέσσερα πριν από τρεις μέρες, ανέρχονται πλέον στα 173 ενώ περισσότερα από 4000 σχολεία έχουν κλείσει σε μία προσπάθεια να σταματήσει η εξάπλωση του ιού.
Από το Σάββατο, η γρίπη εξαπλώθηκε με εξαιρετική ταχύτητα στις επαρχίες της Οσάκα και του Χιόγκο, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί  κρούσμα στο Τόκιο, μία μεγαλούπολη 36 εκατομμυρίων κατοίκων.

Επιστήμονες, πάντως θεωρούν βέβαιη τη εμφάνιση του ιού και στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *