Αθλητικά

Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1Δεν είχε νικητή το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ. Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα για την Ένωση, η οποία προηγήθηκε στο 67’ με πέναλτι του Ριβάλντο. Ο Ποστίγκα ισοφάρισε στο 78’ και κράτησε τους “πράσινους” στην κορυφή της βαθμολογίας, έναν βαθμό μπροστά από τον Ολυμπιακό και τέσσερις μακριά από τη σημερινή αντίπαλό τους.
Η νευρικότητα και τα δυνατά μαρκαρίσματα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο. Οι σωστά οργανωμένες επιθέσεις ήταν… είδος εν ανεπάρκεια, καθώς οι δύο ομάδες προσπαθούσαν με μακρινά σουτ ή «στημένες» φάσεις να φανούν απειλητικές. Κάποια σουτ του Μπλάνκο και του Ζούλιο Σέζαρ δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Γκαλίνοβιτς, ενώ μία καλή προσπάθεια του Σπυρόπουλου από πολύ μακριά στο 38’ έστειλε τη μπάλα άουτ. Η σημαντικότερη φάση του πρώτου μέρος έγινε στο 32’, όταν ο Ριβάλντο εκτέλεσε φάουλ, ο Παπασταθόπουλος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Μπλάνκο και κατέληξε στα δίχτυα. Όμως, το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός διαιτητής ορθώς είχε δει ότι ο Αργεντίνος ήταν σε θέση οφσάιντ.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πλησίασε σε δύο περιπτώσεις το γκολ. Ο Καραγκούνης δοκίμασε την τύχη του έξω από την περιοχή στο 50’ κι έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάχο, ενώ στο 53’ ο Σπυρόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Ντόι, που όμως δεν σημάδεψε σωστά από πλεονεκτική θέση. Στο 55’ ο Γκαλίνοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το μακρινό φάουλ του Ριβάλντο, στην πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ μετά την ανάπαυλα.
Η φάση που “έβαλε φωτιά” στο ντέρμπι έγινε στο 66’. Ο Ζούλιο Σέζαρ με αλλεπάλληλες προσποιήσεις μπήκε στην περιοχή από αριστερά, προσπάθησε να αποφύγει τον Νίλσον, ο Σουηδός έβαλε την προβολή και έδιωξε καθαρά τη μπάλα, όμως ο διαιτητής Παμπορίδης έκρινε ότι υπήρχε ανατροπή και έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο Ριβάλντο δεν λάθεψε και ο “Δικέφαλος” πήρε προβάδισμα στο 67ο λεπτό 1-0. Το γκολ αυτό πείσμωσε τους “πράσινους”, που βγήκαν μπροστά για να ισοφαρίσουν. Και τα κατάφεραν στο 78’, με τον Χέλντερ Ποστίγκα να αποδεικνύεται “χρυσή” αλλαγή για την ομάδα του. Ο Μάτος εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και ο Πορτογάλος επιθετικός πετάχτηκε στην “καρδιά” της “κιτρινόμαυρης” άμυνας και με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα 1-1 και κράτησε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο 88’ ο Μόρις λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, όταν έχασε το κοντρόλ και ο Μπλάνκο πήγε να φύγει μόνος του προς την περιοχή, αλλά ο Νοτιοαφρικανός πρόλαβε και τον έκοψε.
Κίτρινες: Λυμπερόπουλος, Μαντούκα, Ριβάλντο, Παπασταθόπουλος – Σιμάο, Μόρις
Διαιτητής: Παμπορίδης (Κιλκίς)
ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μάχο, Μπούρμπος, Αρουαμπαρένα (60΄ Μαντούκα), Παπασταθόπουλος, Δέλλας, Ζήκος (89΄ Καφές), Ράμος, Ζούλιο Σέζαρ (81΄ Καλόν), Ριβάλντο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλος.
Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον (77΄ Παπαδόπουλος), Σπυρόπουλος, Μόρις, Γκούμας, Σιμάο, Μάτος, Τζιόλης, Ντόι (56΄ Ποστίγκα), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (82΄ Βύντρα)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *