Επικαιρότητα

Δεν επιβεβαιώνουν κρούσμα της γρίπης στην Ελλάδα

gripi_m4Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υγειονομικές αρχές στη χώρα μας για τη γρίπη των χοίρων. Ήδη έχει τεθεί προληπτικά σε εφαρμογή το σχέδιο “Αρτεμις”, ενώ ο υπουργός Υγείας, διέψευσε κατηγορηματικά πληροφορία που μεταδόθηκε για κρούσματα της νόσου στην Ελλάδα. “Ουδέν κρούσμα έχει παρουσιαστεί στην χώρα μας”, τόνισε ο Υπουργός και εξήγησε ότι η είδηση του BBC προφανώς δημιούργησε σύγχυση, επειδή, όπως μας διαβεβαίωσε η εκπρόσωπος τύπου της Επιτρόπου κας Α. Βασιλείου, σε ερώτηση δημοσιογράφων για ποιες χώρες ερευνούν και προβαίνουν σε ιχνηλάτηση, ανέφερε και την Ελλάδα (under investigation).
Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε επίσης ότι στη χώρα μας έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής 4 περιστατικά που προσήλθαν με δική τους πρωτοβουλία, 2 από τα μέλη της ομάδας τουριστών που είχαν πάει στο Μεξικό. Τα περιστατικά αυτά έχουν ελεγχθεί και είναι απλή εποχιακή γρίπη, είπε.

Την ανάγκη οι αρμόδιες Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται όσον αφορά στην ενημέρωση των πολιτών και τον έλεγχο στα σύνορα, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται τα μέτρα και αυξάνεται η ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα προστασίας και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια της Ελλάδας .

Αν χρειαστεί η χώρα μας θα προμηθευτεί τις επόμενες ημέρες τις ειδικές κάμερες που ανιχνεύουν τον πυρετό, που είναι ένα από τα συμπτώματα του Η1Ν1 . Οι κάμερες θα τοποθετηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος .

Οι υπεύθυνοι του υπουργείου Υγείας τονίζουν πως μόλις παρασκευαστεί το εμβόλιο που θα προστατεύει από τη γρίπη των χοίρων η Ελλάδα θα το προμηθευτεί άμεσα .

Ωστόσο, ήδη διαθέτουμε επαρκείς ποσότητες αντιικών φαρμάκων που μπορούν να περιορίσουν την λοίμωξη .

Όλο το 24ωρο δίνονται πληροφορίες για τη νόσο στα τηλέφωνα, 210-5212054, 210-5222339.

Οι επιστήμονες λένε πως κανένα κίνδυνο δεν εγκυμονεί η κατανάλωση χοιρινού κρέατος και των υποπροϊόντων του . Ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί μέσω της τροφής, μεταδίδεται όμως με τα σταγονίδια .

Τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα μας είναι σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *