Επικαιρότητα

Ξανανοίγει ο φάκελος της υπόθεσης Κλαδά-Κουκοδήμου

ΜΑΚΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣΕπιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο φάκελος της υπόθεσης των καταγγελιών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων κ. Σπύρο Κλαδά, με διάταξη του Εισαγγελέα Εφετών κ. Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος διαφωνεί με το πόρισμα της Εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μ. Γκανέ, για αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Η δικογραφία, που συνοδεύεται από πολυσέλιδο έγγραφο του κ. Δασούλα περιλαμβάνει παραγγελίες για συγκεκριμένες ενέργειες.

Παράλληλα, στον Β’ ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που διενεργεί την κύρια ανάκριση για την υπόθεση της εκβίασης του Χρήστου Ζαχόπουλου, κατέθεσε, σήμερα, ως μάρτυρας, ο πρώην οδηγός του, Λευτέρης Ιωαννίδης, το όνομα τού οποίου προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της 35χρονης προφυλακισμένης.

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να διενεργηθεί και η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την κατάσταση του εργατολόγου Χρήστου Νικολουτσόπουλου, που διέταξε ο Β’ ειδικός ανακριτής. Τη Δευτέρα πρόκειται να απολογηθεί και η 35χρονη κατηγορούμενη, για το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Περαιτέρω δικαστική έρευνα

Ο Εισαγγελέας Εφετών κ. Δασούλας θέτει, στην πολυσέλιδη διάταξή του, συγκεκριμένα ερωτήματα σχετικά με τις καταγγελίες περί εμπλοκής του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου υπέρ του κ. Κλαδά, με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση στο θέμα των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη.

Ο κ. Δασούλας ξεχωρίζει σημεία που πρέπει να διερευνηθούν και ζητά η έρευνα να στραφεί με συγκεκριμένες πράξεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Επίσης ζητά να εξεταστούν νέοι μάρτυρες, να επανεξεταστούν μάρτυρες που, ήδη, έχουν καταθέσει, να προσκομιστούν στοιχεία για την υπόθεση, καθώς και στοιχεία σε περίπτωση που προκύψουν ύποπτοι για την διάπραξη αδικημάτων.

Ζητά ακόμη απο την Εισαγγελέα Πρωτοδικών να διερευνήσει αν η γαλλική τράπεζα είχε ενημερώσει εγκαίρως την Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάθεση μεγάλου χρηματικού ποσού απο τον Θέμο Αναστασιάδη, καθώς και να διερευνήσει ποιες ενέργειες έγιναν απο την Τράπεζα της Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, σήμερα κατέθεσε ενώπιον του δεύτερου ειδικού ανακριτή ο υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού Λευτέρης Ιωαννίδης, καθώς από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κατηγορουμένης στην υπόθεση προέκυψε συχνή επαφή τους με μηνύματα και κλήσεις.

Σύμφωνα με το συνήγορο της κατηγορουμένης Κώστα Χρυσικόπουλο, η 35χρονη ήταν φίλη με το μάρτυρα και οι επαφές τους δεν είχαν τίποτα το μεμπτό.

Όπως είπε ο κ. Χρυσικόπουλος, θα παραδώσει τη Δευτέρα εκ μέρους της εντολέως του 40σέλιδο απολογητικό υπόμνημα, ενώ προτίθεται να ζητήσει και την άρση της προσωρινής κράτησης της 35χρονης.

Επίσης, σήμερα το μεσημέρι συζητείται στο Πρωτοδικείο Αθήνας η προσφυγή της 35χρονης κατά της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” λόγω της δημοσίευσης των επίμαχων “ροζ” φωτογραφιών.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *