Επικαιρότητα

Κλείνει η “ψαλίδα” μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα της ΝΔ σε ποσοστό 1,2 % στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, ποσοστό που ισοδυναμεί με μείωση της ψαλίδας μεταξύ των δύο κομμάτων. Σημαντική είναι και η πτώση του ΣΥΝ κατά 3,5%. Στην παράσταση νίκης η κυβερνώσα παράταξη διατηρεί την υπεροχή.

Ειδικότερα, η ΝΔ προηγείται με 29.3%,το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 28,1%,το ΚΚΕ 7,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,7%, ο ΛΑΟΣ 5% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 18,35%.

Στην παράσταση νίκης και στο ερώτημα “ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, 51,3% απαντούν η ΝΔ, 19% ΠΑΣΟΚ και 29,7% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής προηγείται με 44,8% και Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει 29%.

Στη δημοσκόπηση καταγράφεται επίσης πτώση 3,5 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε υψηλά ποσοστά της τάξης του 80,4% καταγράφεται η δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και στο 88,4% για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Το 71,4% λέει “όχι” στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ -ΝΔ ΚΑΙ το 39,8% “ναι” στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη που τη χαρακτηρίζουν αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Παράλληλα, ο Αλέκος Αλαβάνος εμφανίζεται εκ νέου αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα για τη συγκρότηση συμμαχικής κυβέρνησης. Σε συνέντευξή του στην Ημερησία, τονίζει ότι στόχος του κόμματός του είναι να καταλάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές, να σφραγίσει το τέλος του δικομματισμού και να φύγει από την εξουσία η ΝΔ πριν οι ζημιές για τον τόπο γίνουν αβάσταχτες.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *