Επικαιρότητα

Σάλος με τη λίστα των 82 πιθανών στόχων της τρομοκρατίας

screenhunter_01-mar-11-1135Γνωστοί δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, τραπεζίτες, δικαστικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα, περιλαμβάνονται στη λίστα με τους 82 πιθανούς στόχους τρομοκρατικών επιθέσεων που σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», έχει καταρτίσει η αστυνομία με βάση το απειλητικό περιεχόμενο των τελευταίων προκηρύξεων που έχουν στείλει ο «Επαναστατικός Αγώνας» και η ‘Σέχτα των Επαναστατών». Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο σημερινό της δημοσίευμά της η εφημερίδα, η «άκρως απόρρητη» έκθεση που συντάχθηκε στις 28 Φεβρουαρίου από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ μετά τις πρόσφατες, αλλεπάλληλες βομβιστικές ενέργειες και τις ένοπλες επιθέσεις κατά αστυνομικών, «διαφαίνεται συγκεκριμένη στοχοποίηση προσώπων και εγκαταστάσεων» των μέσων ενημέρωσης της Δικαιοσύνης και του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα.

Η Αστυνομία με την «άκρως απόρρητη» διαταγή της με τον τίτλο «Μέτρα προστασίας στόχων υψηλής επικινδυνότητας» θέτει σε εφαρμογή ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα προστασίας «για την πρόληψη και αποτροπή» τρομοκρατικών επιθέσεων και πάσης φύσεως «έκνομων ενεργειών», εναντίον 54 φυσικών προσώπων και 28 εγκαταστάσεων που χαρακτηρίζει ως «υψηλής επικινδυνότητας».

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται 17 εκδότες και δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών, 14 εισαγγελείς και δικαστές, 10 επιχειρηματίες, τέσσερις τραπεζίτες, δύο μέλη της κυβέρνησης, δύο στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου, τέσσερις δημόσιοι λειτουργοί και ένας βουλευτής του κόμματος ΛΑΟΣ.

Δείτε εδώ ολόκληρη την λίστα που δημοσιεύει η εφημερίδα το ΒΗΜΑ

«Εφιστάται ιδιαίτερα η προσοχή των αρμοδίων υπηρεσιών για την ανελλιπή εκδήλωση του μέτρου φρούρησης σε όσα από τα εν λόγω πρόσωπα και εγκαταστάσεις λαμβάνεται» σημειώνεται στην έκθεση, στην οποία αναφέρονται οδηγίες για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των πιθανών στόχων και την αποτροπή επιθέσεων.

Την αντίθεσή του στη δημοσιοποίηση εγγράφων τέτοιου χαρακτήρα εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος ο οποίος σχολιάζοντας τα όσα αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας το “Βήμα” περί τρομοκρατίας, δήλωσε πως η διαρροή οποιουδήποτε επίσημου εγγράφου και ειδικά όταν έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα είναι απολύτως καταδικαστέα και πρόσθεσε ότι δεν θα ήθελε να σχολιάσει τίποτα που έχει σχέση με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των διωκτικών αρχών και της Αστυνομίας.

Αφού τόνισε πως πρέπει να υπάρχει προσοχή με τους όρους που χρησιμοποιούνται, σημείωσε πως είναι φυσικό οι Διωκτικές Αρχές βάσει στοιχείων τα οποία έχουν και όταν έχουν προηγηθεί ορισμένες παράνομες ενέργειες να λαμβάνουν όλες εκείνες τις προφυλάξεις και όλα εκείνα τα μέτρα για τη διαφύλαξη της τάξης και της σωματικής ακεραιότητας Ελλήνων πολιτών.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *