Επικαιρότητα

«Κρατήστε τα σκουπίδια στο σπίτι»

kadoi_skoupidion5Πρόγραμμα ανακύκλωσης, που θα μειώσει κατά 85% τα παραγόμενα απορρίμματα, προτείνουν οικολογικές οργανώσεις στην πολιτεία.
Οι οργανώσεις υποστηρίζουν, ότι με οικιακούς κάδους κομποστοποίησης και με το μοντέλο των τεσσάρων κάδων, τα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών, θα λειτουργούν καλύτερα, προστατεύοντας αποτελεσματικότερα το περιβάλλον. «Κρατήστε τα σκουπίδια σας στο σπίτι», προτείνουν οι οικολογικές οργανώσεις, αφού αν σε κάθε νοικοκυριό έμπαινε ένας κάδος οικιακής κομποστοποίησης, τα παραγόμενα σκουπίδια θα μειώνονταν κατά 35%.

Με το σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων που προτείνουν οι οργανώσεις «WWF», «Μεσόγειος SOS», «Greenpeace» και η «Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης», προβλέπεται αντικατάσταση του μπλε κάδου με τέσσερις ξεχωριστούς, ώστε έτσι να γίνεται ορθότερα ο διαχωρισμός των υλικών.

Για τα επικίνδυνα οικιακά απόβλητα, τις ηλεκτρονικές συσκευές, τα ληγμένα φάρμακα, ρούχα ή έπιπλα, οι οικολογικές οργανώσεις προτείνουν ξεχωριστό πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Οι οικολογικές οργανώσεις εκτιμούν ότι μοντέλο της έξυπνης διαχείρισης απαιτεί 275 εκατομμύρια € ετησίως, ώστε να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *