Επικαιρότητα

Στον ανακριτή και ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, παραιτήθηκε ο δικηγόρος του

ΤΣΕΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗΣήμερα αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο εργατολόγος Χρήστος Νικολιτσόπουλος, ο οποίος φέρεται να κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης, παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συμμετοχή στην απόπειρα αυτοκτονίας του Χρήστου Ζαχόπουλου. Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος Μάκης Τζίφρας παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του εργατολόγου. Σε επιστολή του προς τα ΜΜΕ, ο κ. Τζίφρας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αδυνατεί να υπερασπιστεί τον μη ικανό να υπερασπίσει τον εαυτό του εντολέα του, και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση. Εξάλλου, τη Δευτέρα καλείται να δώσει συμπληρωματική απολογία η 35χρονη προφυλακισμένη Εύη Τσέκου που αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Στον εισαγγελέα η κασέτα Τριανταφυλλόπουλου- Αντιδράσεις Κλαδά

Εν τω μεταξύ, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος ζήτησε την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προκειμένου να κρίνει εάν θα διατάξει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία που μεταδόθηκε με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Κουκοδήμο είναι προϊόν υποκλοπής.

“Η υπηρεσιακή έρευνα για την υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς”, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας της υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπυρος Κλαδάς. Ερωτηθείς για το αν υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του, ενώ στα σενάρια περί παραίτησής του ο κ. Κλαδάς απάντησε ότι χαίρει της απολύτου στήριξης του υπουργού οικονομίας.

Για την εμπλοκή του στην υπόθεση του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλη, που αναφέρθηκε στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, ο κ. Κλαδάς έκανε λόγο για μια προσπάθεια αφιλοκερδούς προσφοράς που κάποιοι επιχειρούν να κατασυκοφαντήσουν. Έναν προς έναν αντέκρουσε τους ισχυρισμούς του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έκανε λόγο για παραλείψεις στην υπόθεση θανάτου του μικρού Παναγιώτη Βασιλέλη, ο Σπύρος Κλαδάς.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κλαδάς: ” Η βοήθεια την οποία προσέφερα αφιλοκερδώς πριν από οκτώ χρόνια για να σωθεί η ζωή ενός βαριά άρρωστου παιδιού, γίνεται τώρα αντικείμενο κατασυκοφάντησής μου. Αλήθεια, ποιος δίνει στον κ. Τριανταφυλλόπουλο το δικαίωμα να παίζει με τον θάνατο ενός παιδιού και να εκμεταλλεύεται τον πόνο μιας οικογένειας;”

Οι γονείς του Παναγιώτη Βασιλέλη , εμφανίστηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τρινταφυλλόπουλου και καταλόγισαν αδράνεια στον τότε δικηγόρο τους Σπύρο Κλαδά , ενώ υποστήριξαν ότι όταν είχαν κινηθεί δικαστικά εναντίον της Εθνικής Τράπεζας, βρήκαν όπως είπαν ως μάρτυρα υπεράσπισης της τράπεζας, τον μέχρι τότε συνηγόρο τους, σημερινό επικεφαλής της ΥΠΕΕ.

“Θέλω να τονίσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι ποτέ δεν κατέθεσα ως μάρτυρας σε αστική ή ποινική υπόθεση που να σχετίζεται με την υπόθεση Βασιλέλλη. Καταλαβαίνει, συνεπώς, ο καθένας ότι τα όσα ελέχθησαν εναντίον μου εχθές το βράδυ είναι ψευδή και συκοφαντικά. Πρόκειται για συνέχεια των συστηματικών επιθέσεων λάσπης που δέχομαι το τελευταίο διάστημα, και για τις οποίες από την πρώτη στιγμή προσέφυγα στην Δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν επικεφαλής της ΥΠΕΕ Σπύρος Κλαδάς εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομίας δήλωσε ότι έχει απαντηθεί το ερώτημα και δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Η Ολομέλεια των Εισαγγελέων του Αρείου Πάγου με απόφασή της απάντησε στις επικρίσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ζαχόπουλου, επισημαίνοντας ότι δεν είναι επιτρεπτό να εκφέρονται αβασάνιστες δυσμενείς κρίσεις για εκκρεμείς υποθέσεις.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *