Επικαιρότητα

Δυναμικό παρών στην απεργία

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚαθολική ήταν η συμμετοχή στη χθεσινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για προωθούμενες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις. Στην Αθήνα έγιναν δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Πεδίον του Άρεως από την εργατική συνομοσπονδία και στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ. Ιδιαίτερο τόνο έδωσαν στη συγκέντρωση των συνδικάτων οι απεργοί λιμενεργάτες και οι υπάλληλοι της Ολυμπιακής, που διαμαρτύρονταν για την ιδιωτικοποίηση των επιχειρήσεων.

Εν τω μεταξύ, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για το ασφαλιστικό, όπου ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ως προς το εύρος των αλλαγών και το χρονοδιάγραμμα προώθησης του νομοσχεδίου.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός πρόκειται να έχει συνάντηση στις 10 το πρωί με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. ”Δεν θίγονται όρια ηλικίας, συντάξεις και εισφορές”, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση, η ΓΣΕΕ πάντως προγραμματίζει και νέα 24ωρη απεργία, πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου. Τις θέσεις εξάλλου, του ΚΚΕ για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, παρουσιάζει στις 12.00, σε συνέντευξη Τύπου, η Αλέκα Παπαρήγα.

Επίσης το πρωί πραγματοποιείται συνέδριο του Economist για την κοινωνική ασφάλιση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Θα μιλήσουν η υπουργός Απασχόλησης , Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος , Νίκος Γκαργκάνας, από το ΠΑΣΟΚ , η βουλευτής Μαρία Δαμανάκη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος και άλλοι.

Πηγή:http://www.ert.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *