Επικαιρότητα

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια Ελλάδα. Ειδικότερα:

Σήμερα Παρασκευή (08/02/08) ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σε ανατολική και νότια Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 9 μποφόρ. Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς, χρειάζεται να επικοινωνούν με τα τοπικά λιμεναρχεία και τους τοπικούς πράκτορες προκειμένου να ενημερωθούν για το αν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο που έχουν επιλέξει.

Αύριο Σάββατο (09/02/08) εκτός από τις περιοχές που προαναφέρθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Χιόνια θα πέσουν στις ορεινές περιοχές καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, ανατολικής Στερεάς, Πελοποννήσου και Ευβοίας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 9 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο 10 μποφόρ.

Την Κυριακή (10/02/08) η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας.

Στην περιοχή της Αττικής βροχές πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν κυρίως το Σάββατο (09/02/08). Χιόνια θα πέσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σε περιοχές με υψόμετρο περίπου πάνω από τα πεντακόσια μέτρα.

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού των επόμενων ημερών θα δίνονται στα τακτικά δελτία της Ε.Μ.Υ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους καλεί να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *