Αθλητικά

Επαναλαμβάνεται ο αγώνας Απόλλωνας Καλαμαριάς – Ολυμπιακός

SUPER LEAGUE ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ«Βόμβα» από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας στο πρωτάθλημα. Την επανάληψη του αγώνα Απόλλων Καλαμαριάς-Ολυμπιακός αποφάσισε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, που ολοκληρώθηκαν μετά από επτάωρη συνεδρίαση.
Η τριμελής επιτροπή δέχτηκε ότι υπήρξε αντικανονική συμμετοχή του Ρομάν Βάλνερ, αλλά αντί να κατακυρώσει τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού, όπως λέει ο ΚΑΠ, και να αφαιρέσει έναν βαθμό από τους Θεσσαλονικείς, αποφάσισε την επανάληψη του αγώνα σε ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Το άρθρο 22 παρ. 2 του ΚΑΠ επικαλείται η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, πάνω στο οποίο βασίστηκε για να εκδόσει την απόφασή της σχετικά με την ένταση που είχε υποβάλλει ο Ολυμπιακός γι’ αντικανονική συμμετοχή του Ρομάν Βάλνερ στον αγώνα της 19ης αγωνιστικής με την Καλαμαριά. Aναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας κατά τη σημερινή (08/02/2008) της συνεδρίαση αποφάσισε ότι “Δέχεται την ένσταση. Θεωρεί αντικανονική τη συμμετοχή του ποδοσφαιριστή Ρομάν Βάλνερ στον αγώνα ΠΑΕ Απόλλων Καλαμαριάς – ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ακυρώνει το αποτέλεσμα του αγώνα. Διατάσσει την εκ νέου τέλεση του αγώνα σε χρόνο που θα ορισθεί αρμοδίως από τη διοργανώτρια αρχή σύμφωνα με το άρθρο 22 παρ. 2 Κ.Α.Π.»

Η Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής ουσιαστικά προσπάθησε να δικαιώσει και τις δύο ομάδες. Τον Ολυμπιακό, ο οποίος κατέθεσε την ένσταση, υποστηρίζοντας ότι ο Αυστριακός συμμετείχε αντικανονικά (αυτό το δέχτηκε), όμως από την άλλη πλευρά δεν “τιμώρησε” την ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης, με την ποινή της αφαίρεσης ενός βαθμού και φυσικά τους τρεις που πήρε από τον αγώνα, όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ.

Το σκεπτικό της απόφασης θα δοθεί τη Δευτέρα, οπότε και θα συνταχθεί από την τριμελή επιτροπή. Οι δικαστές δεν είπαν τίποτα φεύγοντας από τα γραφεία. Επί της ουσίας έκαναν συνδυασμό άρθρων. Από τη μία δεν αναγνωρίστηκε η υπαιτιότητα στην Καλαμαριά. Θεωρήθηκε υπαιτιότητα τρίτου, δηλαδή της ΕΠΟ. Σε τέτοια περίπτωση (σ.σ. υπαιτιότητας τρίτου) ο ΚΑΠ λέει ότι εντός των 15 ημερών από την τελεσίδικη απόφαση πρέπει να γίνει το παιχνίδι. Είναι, όμως, η σημερινή η τελεσίδικη απόφαση; Μάλλον όχι…

Ένα άλλο δεδομένο, έχει να κάνει με το άρθρο 5 του κανονισμού ιδιότητας μεταγραφών επαγγελματικών ποδοσφαιριστών. Αναφέρει ότι ένας παίκτης μπορεί να πάρει μεταγραφή σε τρεις ομάδες, αλλά έχει το δικαίωμα να παίξει σε δύο (σ.σ. εκεί βασίστηκε ο Ολυμπιακός), αλλά δεν προβλέπει κάποια ποινή στην ομάδα που θα προβεί σε τέτοια κίνηση. Ποινή προβλέπεται γενικότερα από τον ΚΑΠ για αντικανονική συμμετοχή και όχι για τη συγκεκριμένη παράβαση, όπως για παράδειγμα να έχει κάποιος κάρτες και να παίξει. Εκεί υπάρχει μηδενισμός και -1 βαθμός. Αυτό σίγουρα το έλαβαν υπόψη τους οι δικαστές.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *