Αθλητικά

Ευρωλίγκα:Κακός ο Ολυμπιακός έχασε 86-68 στη Μάλαγα

Kleiza_Lynas_Olympiakos_2009

Μακριά από τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ολυμπιακός που γνώρισε μεγάλη σε έκταση ήττα με 86-68 στη Μάλαγα για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Ευρωλίγκα, έχοντας σε κακή μέρα τα βασικά του ατού ενώ έχασε από το πρώτο δεκάλεπτο τον Γιάννη Μπουρούση που αποχώρησε τραυματίας.

Τα δεκάλεπτα: 30-18, 48-38, 71-50, 86-68

Οι Ισπανοί παρέσυραν από το ξεκίνημα του αγώνα τους παίκτες του Γιαννάκη σε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, ενώ με την πιεστική άμυνα που άσκησαν υποχρέωσαν τους Πειραιώτες σε κακές επιλογές σε άμυνα και επίθεση. Ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι οικοδόμησαν μια διαφορά 12 πόντων και ουσιαστικά ο Ολυμπιακός μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο πλησίασε με αξιώσεις στο σκορ, πλησιάζοντας με προσπάθειες των Παπαλουκά και Βούϊσιτς στους -4 πόντους.
Η αντεπίθεση όμως των Πειραιωτών δεν είχε διάρκεια και τελικά υπέκυψαν μάλλον φυσιολογικά στην ανωτερότητα των Ισπανών.

Η Μάλαγα προηγήθηκε γρήγορα με 21-9 και ο τραυματισμός του Γιάννη Μπουρούση αμέσως μετά που κάθισε στον πάγκο και δεν ξαναμπήκε μέχρι το τέλος, άφησε τον Ολυμπιακό με μία σημαντική απώλεια κάτω από τα καλάθια. Οι 10 πόντοι του Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η ελληνική ομάδα στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Σέρβο πόιντ γκαρντ να μειώνει σε 28-16. Ο Γιαννάκης έριξε τον νεαρό Κώστα Παπανικολάου στο παρκέ και τον Γιοτάμ Χαλπερίν που διαμόρφωσε το 28-18, αλλά ο πλέι μέικερ της Μάλαγα, Τζέτερ νίκησε τον Βασιλόπουλο στην τελευταία επίθεση παρά το “mismatch” και διαμόρφωσε το σκορ πρώτης περιόδου, 30-18. Η Μάλαγα προσπέρασε 34-22 με τον Ολυμπιακό να βελτιώνεται έκτοτε. Με επιμέρους σκορ 2-10 (6 πόντους από Βούιτσιτς και από 2 οι Τεόντοσιτς, Κλέιζα), οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 4 πόντους, 36-32. Η αντεπίθεση, όμως των Πειραιωτών δεν είχε συνέχεια, αφού πρώτα με σερί του Φρίλαντ, μετά με τρίποντο του Χιμένεθ κι εν συνεχεία με 5 διαδοχικούς πόντους του Ντιν (12π. στο ημίχρονο) η Μάλαγα πήγε στο +10 στα αποδυτήρια, 48-38, κι αφού οι διαιτητές έκριναν εκπρόθεσμο το σουτ τριών πόντων του Ντιν, με την μπάλα να καταλήγει πάντως στο διχτάκι αφού πρώτα την είχε ακουμπήσει ο Βασιλόπουλος σε προσπάθεια για κόψιμο.

Ίδια γεύση για τον Ολυμπιακό και στο 2ο ημίχρονο, όπου η  Μάλαγα κυριάρχησε κατά κράτος και άγγιξε ακόμη και τους +21 πόντους. Μόλις 12 πόντους πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» στην 3η περίοδο, εκ των οποίων τους 6 πέτυχε ο Μπέβερλι και τους 4 Ουέιφερ που έμεινε στον πάγκο σε ολόκληρο το ά μέρος.
Στην τελευταία περίοδο η Μάλαγα προσέφερε υψηλό θέαμα στους φιλάθλους της και με 10 εύστοχα τρίποντα συνολικά έφτασε άνετα στη δεύτερη νίκη της στη διοργάνωση.

Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Ρότσα (Πορτογαλία), Γκελέρ (Βέλγιο)

ΜΑΛΑΓΑ (Αϊτο Γκαρθία Ρενέσες): Κουκ 6 (2), Ροντρίγκεθ 2, Πρίντεζης 4, Ντιν 19 (3), Βελς 7 (1), Χιμένεθ 8 (2), Τζέτερ 11 (1), Ρούμπιο 2, Φρίλαντ 10, Άρτσιμπαλντ 10, Μπλάνκο 7 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 4, Τσίλντρες 6 (1), Βούιτσιτς 17, Μπουρούσης, Χαλπ

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *