Επικαιρότητα

Μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα

11696555_10203082119172838_6775977085979451709_o
PHOTO: MARIOS LOLOS

Μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής έγιναν τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Υπολογίζεται ότι εκεί βρέθηκαν περίπου 25.000 πολίτες οι οποίοι διαδήλωσαν σε ήρεμο κλίμα. Πάντως, διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν κλείσει τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο περιστύλιο της Βουλής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, δημοτικών υπαλλήλων και άλλων κλάδων, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικές ομάδες με τα πανώ τους έδωσαν το «παρών» στο κάλεσμα των διοργανωτών για το «Όχι της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της ζωής» με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.
Στο κάλεσμα το οποίο είχε δοθεί μέσω facebook, αναφερόταν πως «αν συνεχίσουμε στα μνημόνια, ξέρουμε πολύ καλά τι υπάρχει μπροστά μας. Αν ξεφύγουμε, όλα είναι ανοιχτά και στο χέρι μας είναι να παλέψουμε να τα φέρουμε εκεί που θέλουμε» και πως «η απάντηση σε τελεσίγραφα είναι μία: ‘Όχι’».

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στο Λευκό Πύργο και σε αυτή πήραν μέρος πολίτες, εργαζόμενοι, φοιτητές, νεολαίοι, μεταξύ αυτών, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του, ζητώντας από το λαό να απορρίψει τα «τελεσίγραφα» και τις απαιτήσεις τους και να πει ένα «ηχηρό όχι στον αυταρχισμό της λιτότητας». Οι διαδηλωτές μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους και κάλεσαν σε καταψήφιση της πρότασης των δανειστών στο δημοψήφισμα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και πολιτικών κινήσεων (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, ΟΚΔΕ, Ξεκίνημα, κ.α.) προβάλλοντας θέσεις για ρήξη με τους θεσμούς και τους δανειστές και ενάντια στα μνημόνια και στη λιτότητα. Μάλιστα, λίγο πριν τις οκτώ, οι διαδηλωτές έκλεισαν τη Λεωφόρο Νίκης στο ύψος του Λευκού Πύργου.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *