Επικαιρότητα

Κατάσταση υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές λόγω μελτεμιών

Σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής βρίσκονται οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της χώρας, αλλά και η Πολιτική Προστασία, με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αιτία και αφορμή, τα δυνατά μελτέμια που άργησαν να έρθουν στη χώρα, τα οποία μπορεί να συμβάλλουν στην εξάπλωση πυρκαγιών.

Ανοιχτό μέτωπο σε τρία σημεία έχει αυτή τη στιγμή μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται στην περιοχή του Θεολόγου. Εκεί έχουν σπεύσει έντεκα πυροσβεστικά οχήματα με 24 πυροσβέστες, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ειδικές πεζοπόρες ομάδες. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η φωτιά καίει πευκοδάσος αλλά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές. Αντίθετα, έχουν σβήσει εντελώς οκτώ πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει σε διάφορα σημεία της χώρας, το τελευταίο τριήμερο.

Πρόκειται για τις πυρκαγιές στο Αγρίνιο, στην Κυπαρισσία, στη Λευκάδα, στα Κύθηρα,στο Κορωπί, στη Ζάκυνθο και δύο φωτιές στο Μελιγαλά Μεσσηνίας. Από τις πυρκαγιές καταστράφηκαν δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σε εξέλιξη φωτιά στο Βερπίσκο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Υψηλός ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Χίο και Σάμο.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη δύο άτομα με την κατηγορία του εμπρησμού, ο ένας μάλιστα προφυλακίστηκε. Πρόκειται για Βούλγαρο, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμούς στην περιοχή της Μεσσηνίας και ομολόγησε ότι τους τελευταίους μήνες είχε ανάψει επιπλέον δεκατέσσερις φωτιές σε διάφορα σημεία της Μεσσηνίας. Μετά την απολογία του στον ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στο στάδιο της απολογίας στον ανακριτή βρίσκεται 38χρονος Έλληνας ιδιωτικός υπάλληλος, ο οποίος κατηγορείται ότι προκάλεσε τρεις εμπρησμούς στη Ζάκυνθο, έναν στην περιοχή Αργάσι και δύο στην περιοχή Παναγούλα. Ο κατηγορούμενος αρνείται κάθε κατηγορία.

Επί «ποδός πολέμου» βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι τα μελτέμια του Αυγούστου άργησαν, αλλά μας ήρθαν. Το Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ, και αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιών. Στη Ζάκυνθο συνελήφθη ένας κάτοικος, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό.

Φωτιά κατέστρεψε ποιμνιοστάσιο σε αγροτική περιοχή του Τυρνάβου Λάρισας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τη φωτιά κάηκαν 70 πρόβατα, 800 δέματα άχυρα και δύο τόνοι ζωοτροφών. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στα Ανώγια της Κρήτης ένας 69χρονος έχασε τη ζωή του σε φωτιά μικρής έκτασης, ενώ ιατροδικαστική έρευνα θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *