Κόσμος

Τεράστιο νέφος υδρογονανθράκων σε 900μ βάθος στον Κόλπο του Μεξικού

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Κόλπο του Μεξικού, παγιδευμένη σε βάθος 900 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται τεράστια ποσότητα πετρελαίου, που στη μορφή υδρογονανθράκων, δημιούργησε ένα τεράστιο νέφος, με μήκος 35 χιλιομέτρων. Αυτό ανακοίνωσαν επιστήμονες, οι οποίοι αμφισβητούν πλέον τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, ότι η μεγάλη ποσότητα του πετρελαίου που χύθηκε στον Κόλπο του Μεξικού, έχει εξαφανιστεί.

Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Μεξικού θα πραγματοποιήσουν από κοινού μία «πρώτη αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επίδρασης της πετρελαιοκηλίδας από την εξέδρα της BP στον Κόλπο του Μεξικού» ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Περιβάλλοντος του Μεξικού.

«Έχουμε μία πολιτική συμφωνία με την κυβέρνηση των ΗΠΑ για τον τρόπο που θα πραγματοποιήσουμε ιστορικά την πρώτη αξιολόγηση της περιβαλλοντικής επίδρασης στον Κόλπο του Μεξικού» δήλωσε ο Μεξικανός υπουργός Χουάν Ραφαέλ Ελβίρα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι αρχές των δύο χωρών θα συναντηθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου προκειμένου να προετοιμάσουν αυτήν την μελέτη.

«Η πετρελαιοκηλίδα μπορεί να μη φτάσει ποτέ στα χωρικά ύδατα του Μεξικού αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα καταστροφών στα μεξικανικά θαλάσσια οικοσυστήματα» πρόσθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *