Κόσμος

Διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας στην Κίνα

Αντιδράσεις πυροδότησε η στάση της Γαλλίας, προς την Κίνα για το θέμα του Θιβέτ και των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα να σημειωθούν διαδηλώσεις στο Πεκίνο και την πόλη Ουχάν. Υπενθυμίζουμε ότι η Γαλλία δήλωσε ότι δεν θα παραστεί στην τελετή έναρξης, λόγω της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Θιβέτ, στο οποίο εξελίσσεται κίνημα για την ανεξαρτητοποίησή του από την Κίνα.

Στόχοι των διαδηλωτών που κρατούσαν πανώ σε διάφορες γλώσσες, με το σύνθημα “Το Θιβέτ ανήκει στην Κίνα”, ήταν η πρεσβεία της Γαλλίας και το γαλλικό λύκειο στο Πεκίνο, καθώς και καταστήματα της αλυσίδας Carrefour, στην Ουχάν, όπου ακούστηκαν εκκλήσεις για μποϊκοτάζ των προϊόντων γαλλικής προέλευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και δεν επιτρέπονται οι πολιτικές διαδηλώσεις στην Κίνα, όταν το περιεχόμενό τους είναι υποστηρικτικό των θέσεων της κυβέρνησης, τότε οι αρχές δείχνουν ανοχή. Εμφανής είναι όμως και η προσπάθεια της Κίνας να αντιστρέψει το κλίμα σε βάρος της, με διορθωτικές κινήσεις.

Ταυτόχρονα η εφημερίδα China Daily, αναφερόμενη σε κυβερνητικές πηγές κάνει λόγο για άνοιγμα της τουριστικής περιοχής του Θιβέτ στους τουρίστες, από την 1η Μαΐου, μετά τον αποκλεισμό των τελευταίων ημερών, λόγω των αιματηρών επεισοδίων και των διαδηλώσεων, υπέρ της ανεξαρτητοποίησης του Θιβέτ. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η οικονομική συμβολή του τουρισμού, αφού παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω των Ιμαλαΐων και της ύπαρξης ιστορικών ναών.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας στην Κίνα

  • Pingback: Φωνάζει ο κλέφτης… « LiNgUa FrAnCa

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *