Επικαιρότητα

Δολοφονική επίθεση από την ΣΕΧΤΑ επαναστατών εναντίον αστυνομικού στα Πατήσια

astinom_peripoliko90

Δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικού σημειώθηκε στις 6.30 το πρωί στην οδό Δημητρακοπούλου 2 στα Πατήσια. Τρία άτομα, τα δυο επέβαιναν σε μηχανή, πλησίασαν και γάζωσαν με τρία όπλα -το ένα αυτόματο- τον αστυνομικό που βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό του και ο οποίος δέχθηκε πάνω από 20 σφαίρες, με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Οι 3 ένοπλοι διέφυγαν τρέχοντας προς την οδό Ηρακλείου, όπου τους περίμενε 4ος συνεργός τους, και εξαφανίστηκαν με 2 μοτοσικλέτες. Πίσω από το δολοφονική επίθεση του αστυνομικού βρίσκεται η οργάνωση ΣΕΧΤΑ επαναστατών όπως προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση. Ένα από τα 2 όπλα, είχε χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενο κτύπημα της οργάνωσης. Ο 41χρονος αστυνομικός Νεκτάριος Σάββας παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού, μόλις είχε αναλάβει βάρδια, φρουρούσε το σπίτι της Σοφίας Κυριακίδου, που είναι μάρτυρας στην δίκη του ΕΛΑ και τελεί υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων.
Η περιοχή αποκλείστηκε αμέσως από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στο σημείο έσπευσαν ο αρχηγός της Αστυνομίας, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, των εγκληματολογικών εργαστηρίων και της Ασφάλειας Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, στον τόπο της δολοφονίας βρέθηκαν 23 κάλυκες των 9 χιλιοστών. Από τη βαλλιστική εξέταση προέκυψε αργότερα ότι πίσω από τη δολοφονία βρίσκεται η οργάνωση ΣΕΧΤΑ Επαναστατών, καθώς εξακριβώθηκε ότι ένα από τα όπλα είχε ξαναχρησιμοποιηθεί σε προηγούμενο χτύπημα της οργάνωσης.

Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται επίθεση εναντίον αστυνομικού τους τελευταίους μήνες. Η πρώτη ειχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου όταν τα μέλη του επαναστατικού αγώνα είχαν τραυματίσει τον αστυνομικό των ΜΑΤ Διαμαντή Ματζούνη στην περιοχή των Εξαρχείων.

Δηλώσεις στη ΝΕΤ 105,8

Ο Γιάννης Μακρής, πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 δήλωσε ότι: “Ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για την προστασία ενός προσώπου- μάρτυρα κατά της τρομοκρατίας. ήταν μια δολοφονική ενέργεια, με ειδεχθή τρόπο. Τις αμέσως επόμενες ώρες πρέπει να απασχολήσει όλο το πολιτικό σύστημα. Μπαίνουμε σε μια μορφή τρομοκρατίας που πιστεύαμε ότι είχαμε ξεφύγει”.

Ο πρόεδρος των αστυνομικών Χ. Φωτόπουλος, μιλώντας επίσης στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε πως: “Θέλουμε να τονίσουμε ότι για άλλη μια φορά ένας συνάδελφος έπεσε στο βωμό του καθήκοντος. Η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να είναι μόνο υπόθεση της αστυνομίας, αλλά σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας. Να γίνει έρευνα και τα στοιχεία να δοθούν στη δημοσιότητα. Εμείς έχουμε καταθέσει τις θέσεις μας στην πολιτεία, πολλές από αυτές όμως δεν έχουν γίνει αποδέκτες”.

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής, βουλευτής της Ν.Δ  είπε: “Εκφράζω την θλίψη μου και καταδικάζω την νέα τρομοκρατική επίθεση στον αστυνομικό. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κάνει την δουλειά της και πρέπει να περιμένουμε τα ευρήματά της. Με εικασίες δεν βοηθάμε τις διαδικασίες της αντιτρομοκρατικής”.

Από την πλευρά του ο Γ. Δημαράς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: “Ήταν ένα δραματικό γεγονός, μια δολοφονία που μας έχει συγκλονίσει. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτό το περιστατικό. Η τρομοκρατία λαμβάνει πλέον άλλες διαστάσεις”.

Αργύρης Ντινόπουλος, βουλευτής Ν.Δ: “Πάνω απ όλα υπάρχει η ανθρώπινη διάσταση. Δυστυχώς μέχρι τώρα δεν έχουμε αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Δεν ήταν συνηθισμένη η συγκεκριμένη τρομοκρατική ενέργεια. Η πρώτη αίσθηση που έχω είναι ότι είναι μια τρομοκρατική ενέργεια που έχει ρίζες και παρακλάδια. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες στο πρόγραμμα προστασίας, δεν γνωρίζει κανείς το όνομα του μάρτυρα”.

Άννα Διαμαντοπούλου βουλευτής ΠΑΣΟΚ: “Ήταν μια επίθεση παρανοϊκών σφαγέων. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να είναι πάρα πολύ σκληρό απέναντι τους. Αυτό το φαινόμενο πρέπει να αναλυθεί από την ΕΛΑΣ η οποία όμως έχει διασπείρει τους καλά εκπαιδευμένους ανθρώπους της. Η κυβέρνηση διέλυσε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Πρόσφατα πήγα στο Αστυνομικό τμήμα Ομονοίας όπου ο διοικητής του ήταν καλά εκπαιδευμένος στα θέματα της τρομοκρατίας. Κανείς όμως δεν ξέρει γιατί πήγε στο συγκεκριμένο Αστυνομικό τμήμα”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *