ΑθλητικάΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εκπληκτικός ο Ολυμπιακός, νίκησε 5-1 την Μπενφίκα στο UEFA

Πραγματική “καταιγίδα” ήταν ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη πετυχαίνοντας μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές του νίκες συντρίβοντας την Μπενφίκα με 5-1 για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου UEFA.
Ονειρεμένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τους “ερυθρόλευκους” αφού ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος δεν θα περίμενε να δει τον Ολυμπιακό να κερδίζει με 3-0 την Μπενφίκα στο 24ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα τις… άγριες διαθέσεις του και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό βρίσκονταν μπροστά στο σκορ. Στην πρώτη επίθεση, η κάθετη μπαλιά του Άντζα είχε αποδέκτη τον Γκαλέτι ο οποίος σούταρε η μπάλα κόντραρε στον Κιμ και στον επερχόμενο Ντιόγκο, ξαναγύρισε στον Γκαλέτι που με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ 1-0. Στο 9′ ακυρώθηκε γκολ της Μπενφίκα καθώς ο Γκόμεζ έκανε φάουλ στον Πατσατζόγλου και δέκα λεπτά αργότερα (19′) ο Πατσατζόγλου εδραίωνε τη νίκη του Ολυμπιακού με σουτ 2-0.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΥ APN ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στην τρίτη ουσιαστική επίθεση των “ερυθρολεύκων” στο 24′ ο Ντιόγκο με ατομική επέλαση και πλασέ έβαλε… φωτιά στο “Καραϊσκάκη” ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Η αντίδραση της Μπενφίκα ήρθε μετά το πρώτο ημίωρο (31′) με μία κεφαλιά του Σουάζο που έφυγε άουτ και δύο λεπτά αργότερα (33′) με το σουτ του Νταβίντ Λούις που έκανε το 3-1 και έδωσε κάποιες ελπίδες στους Πορτογάλους να ξαναμπούν στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στα πρώτα 45 λεπτά και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν. Ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους (44′) ο Μπελούτσι με κοντινή προβολή μετά από παράλληλη σέντρα του Γκαλέτι διαμόρφωσε το 4-1 σε μια μαγική βραδιά των “ερυθρόλευκων”. Όπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο, με τον Ολυμπιακό να είναι επικίνδυνος και να ψάχνει και άλλα τέρματα για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του. Όπως και έγινε στο 53ο λεπτό όπου ο Γκαλέτι πάσαρε στον Ντιόγκο αυτός πρόλαβε την έξοδο του Κιμ και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Τρία λεπτά αργότερα ουσιαστικά ο τεχνικός της Μπενφίκα Κίκε Φλόρες έριξε “λευκή πετσέτα” καθώς απέσυρε ένα από τα επιθετικά ατού της ομάδας του τον Νούνο Γκόμεζ (δεν φάνηκε καθόλου) και άρχισε να δίνει ευκαιρίες στους εφεδρικούς του για να πάρουν ευρωπαϊκές εμπειρίες. Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και μέχρι το τέλος, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και να ψάχνει ακόμα ένα τέρμα κάνοντας όμως και συντήρηση δυνάμεων για τον αγώνα με τον Πανιώνιο που ακολουθεί στην Σούπερ Λίγκα.
Κίτρινες: Πάντος – Μπίνια
Διαιτητής: Στεφάν Λανοϊ (Γαλλία)
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Πάντος, Ντομί, Α. Παπαδόπουλος, Άντζας, Πατσατζόγλου, Γκαλέτι (59′ Λέτο), Ντουντού, Ντιόγκο (69′ Κοβάσεβιτς), Μπελούτσι (76′ Όσκαρ), Τζόρτζεβιτς.
Μπενφίκα (Κίκε Σάντσεθ Φλόρες): Κιμ, Ρέγες, Μάξι Περέιρα, Αμορίμ (59′ Μπαλμπόα), Μπίνια, Νούνο Γκόμες (56′ Ουρέτα), Νταβίντ Λουίς, Ριμπέιρο, Γεμπντά (76′ Μάρτινς), Σίντνεϊ, Σουάσο.

Η βαθμολογία στον δεύτερο όμιλο:
1. Γαλατασαραϊ 6 3αγ.
2. Μέταλιστ 4 2αγ.
3. Ολυμπιακός 3 2αγ.
4. Χέρτα 2 2αγ.
5. Μπενφίκα 1 3αγ.
Επόμενη αγωνιστική (3/12):
Μέταλιστ-Ολυμπιακός
Χέρτα-Γαλατασαραϊ

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *