Αθλητικά

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, 3-2 τον Πανθρακικό

panigiria_2009Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, που επικράτησε 3-2 του ουραγού Πανθρακικού στο ΟΑΚΑ, στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 7η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Ο “Δικέφαλος” είχε πανηγυρίσει για τελευταία φορά την 3η αγωνιστική, ενώ προερχόταν από τρεις συνεχείς ήττες πριν τη διακοπή. Απόψε βρέθηκε πίσω στο σκορ από γκολ του Μπουβάλ στο 26′, αλλά “γύρισε” το παιχνίδι και πήρε τη νίκη με τα τέρματα των Μαϊστόροβιτς (28′), Τζόκιτς (39′, αυτογκόλ) και Σκόκο (59′), πριν μειώσει στο 67′ ο Ρομπέρ. Δύο δοκάρια είχε η ομάδα της Κομοτηνής στο τελευταίο τέταρτο.

Στο 26′ ο Μπουβάλ ελίχθηκε ωραία στη μεγάλη περιοχή, απέφυγε τον Μαϊστόροβιτς και νίκησε τον Σάχα, “παγώνοντας” το ΟΑΚΑ 0-1. Όχι όμως και τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που απάντησαν άμεσα με τον Μαϊστόροβιτς, ο οποίος στο 28′ σηκώθηκε ψηλότερα απ΄όλους μετά το φάουλ του Σκόκο και με κεφαλιά ισοφάρισε 1-1. Η ΑΕΚ επανήλθε γρήγορα, συνέχισε να πιέζει και, αφού έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σκόκο στο 35΄ (αμαρκάριστος στην περιοχή σούταρε πολύ ψηλά), πήρε το προβάδισμα στο 39΄, χάρη σε αυτογκόλ του Τζόκιτς 2-1. Ο αμυντικός των φιλοξενουμένων προσπάθησε να διώξει με κεφαλιά τη μπάλα σε σέντρα του Αραούχο, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να «κεραυρνοβολήσει» τον Ρόκα.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε αρχικά στο β΄ μέρος, καθώς ο Πανθρακικός, αν και δεν του λείπει το ταλέντο από τη μέση και μπροστά, είχε πολλά προβλήματα στην αμυντική και ανασταλτική λειτουργία. Ο πολύ δραστήριος Σκόκο δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά την εξαιρετική ενέργειά του στο 49΄, καθώς το σουτ του πήγε πάνω στον Ρόκα, ενώ ένα πολύ δυνατό σουτ του Ταχτσίδη στο 50΄ υποχρέωσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Φάση «καρμπόν» στην άλλη εστία στο 55΄, με τον Σάχα να εξουδετερώνει δύσκολα τον «κεραυνό» του Φαγιάρδο, για να έρθει στο 59΄ το γκολ που δικαιούτο ο Νάτσο Σκόκο (3-1), με συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Στο 65΄ ο Γκερέιρο έχασε γκολ που… δεν χάνεται, όταν μόνος από τη μικρή περιοχή σούταρε με δύναμη πάνω στον Ρόκα, και δύο λεπτά αργότερα ο Πανθρακικός μείωσε με τον νεοεισελθόντα Ρομπέρ, ο οποίος «άδειασε» τον Αραούχο, μπήκε στην περιοχή και από πολύ πλάγια αριστερά (σχεδόν από την τελική γραμμή) έκανε ένα δυνατό σουτ που αιφνιδίασε τον Σάχα και κατέληξε στα δίχτυα 3-2. Ο ίδιος παίκτης στο 72΄ εκτέλεσε απευθείας φάουλ από δεξιά και υποχρέωσε τον Σάχα να διώξει με υπερένταση σε κόρνερ, ενώ στο 78΄, πάλι από φάουλ του Ρομπέρ, ο Μίτου με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Το ματς στα τελευταία λεπτά «άνοιξε» πολύ, με τον Μπλάνκο να μην καταφέρνει να «κλειδώσει» τη νίκη της ΑΕΚ στο 85΄, όταν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Ρόκα αλλά πλάσαρε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι «άγγιξαν» ξανά την ισοφάριση, όμως και πάλι το οριζόντιο δοκάρι έσωσε την Ενωση στον «κεραυνό» του Μπουβάλ.

Κίτρινες: Σκόκο – Τζόκιτς, Κλεμάν, Ρομπέρ

Διαιτητής: Γιαννόπουλος (Αθήνας)

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Αρτσε, Καράμπελας (81΄ Χουανφράν), Καφές, Ταχτσίδης (61΄ Γκερέιρο), Χέρσι (58΄ Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο

Πανθρακικός (Αλμπέρ Καρτιέ): Ρόκα, Τζόκιτς, Μαρσελάο, Μπουβάλ, Κλεμάν, Φαγιάρδο, Καπετάνος (60΄ Ντιαλό), Ενγκαμπί, Κωνσταντινίδης, Αργυρίου (60΄ Ρομπέρ), Καζάκης (73΄ Μίτου)

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *