Επικαιρότητα

Η κυβέρνηση πήρε 160 ψήφους εμπιστοσύνης

vouli1_16Με τη δευτερολογία του Πρωθυπουργού και την ονομαστική ψηφοφορία τα μεσάνυχτα στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων. Ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Φ. Πετσάλνικος, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ονομαστικής ψηφοφορίας, σύμφωνα με την οποία ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δίνουν 160 βουλευτές, ενώ οι άλλοι 140 ψήφισαν όχι.

Από αυτούς την εμπιστοσύνη τους στην νέα κυβέρνηση έδωσαν οι ….. βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με τους βουλευτές των υπολοίπων παρατάξεων.

Από την διαδικασία απείχε λόγω υποχρεώσεων της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Μπατζελή που με επιστολή της την οποία ανέγνωσε ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι ψηφίζει “ναι”.

Από το πρωί της Δευτέρας η κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας, η πορεία των οποίων θα δρομολογηθούν με τις καθοριστικής σημασίας επαφές του υπουργού Οικονομικών στις Βρυξέλλες, τόσο με τον κοινοτικό επίτροπο Χοακίν ΑλΜούνια, όσο και με τον επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Συνεδρίαση Κ.Ο της ΝΔ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η κούρσα διαδοχής στη ΝΔ. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή στη συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ κατά την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στα αίτια της εκλογικής ήττας, θα κάνει αυτοκριτική και θα στείλει μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος, ενόψει της εκλογής της νέας ηγεσίας στις 6 Δεκεμβρίου. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι για την Προεδρία, Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Αβραμόπουλος και Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις περιοδείες τους στην περιφέρεια, ενώ στις ομιλίες τους στη Βουλή επεσήμαναν ότι θα κάνουν αντιπολίτευση ουσίας και όχι εντυπώσεων.

Οι συνεντεύξεις των υποψηφίων στον κυριακάτικο Τύπο

Την Κυριακή, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News, η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκαθάρισε ότι ομάδες και κλίκες δεν έχουν θέση στο κόμμα που φιλοδοξεί να δημιουργήσει, διευκρινίζοντας ότι μιλάει για ένα σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα, χωρίς αποκλεισμούς.

Το μήνυμα από τη βάση είναι “αλλάξτε τα όλα και αλλάξτε κι εσείς”, επεσήμανε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σημειώνοντας ότι επιθυμεί να μετατρέψει τη ΝΔ σε παράταξη πλατιάς αποδοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ιδεολογία του κοινωνικού φιλελευθερισμού έκανε ο Αντώνης Σαμαράς σε άρθρο του στο ΒΗΜΑ τονίζοντας ότι η ΝΔ πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη μεσαία τάξη.

Εν τω μεταξύ, σε πανελλαδική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα FREE SUNDAY, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου με 35,8% και ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 23,6%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 17% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 11,1%, ενώ “κανένας” απαντά το 5,3% και οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 7,3%.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *