Επικαιρότητα

Το 2010 θα γίνουν οι εκλογές λέει η κυβέρνηση

Το 2010 προσδιόρισε ως έτος εκλογών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επικαλούμενος πιθανή διαφωνία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τα σενάρια περί εκλογικού αιφνιδιασμού έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους μετά τη διαγραφή Τατούλη με την κυβέρνηση πάντως να κλείνει κάθε τέτοια συζήτηση και την αντιπολίτευση να προσπαθεί να ανιχνεύσει τις προθέσεις του Πρωθυπουργού.

Σενάρια για εκλογικό αιφνιδιασμό συνόδευσαν και πάλι την αλλαγή της κοινοβουλευτικής δύναμης του κυβερνώντος κόμματος. Πάντως, αυτή τη φορά κυβερνητικά χείλη μίλησαν επισήμως για την προοπτική να στηθούν κάλπες το 2010.

Ο Υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μειμαράκης, τόνισε ότι αν γίνουν εκλογές θα γίνουν το 2010, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία για το πρόσωπο του προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι εντολές και οι οδηγίες που έχουμε είναι για δουλειά και μακρύ προγραμματισμό, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Γιώργος Σουφλιάς είπε ότι “Δεν βλέπω εκλογές”, απάντησε σε σχετική ερώτηση ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς.

Στην κυβέρνηση ξορκίζουν την εκλογολογία -κάλπες το γρηγορότερο δυνατόν -λέει η Χαριλάου Τρικούπη.

Συνεχίζουμε σταθερά το έργο μας τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για 4 χρόνια και έχει αποδείξει πως εφαρμόζει με σταθερή γραμμή το πρόγραμμά της.
“Όσο πιο γρήγορα πάμε σε εκλογές τόσο το καλύτερο αλλά όχι όμως με παραγραφή των ευθυνών για τα όποια σκάνδαλα υπάρχουν”, η θέση του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

“Παρότι δεν έχουμε τίποτα ειδικές πληροφορίες, η ατμόσφαιρα μυρίζει εκλογές. Εμείς δεν κάνουμε κάποια ειδική ετοιμασία. Νομίζουμε ότι η καλύτερη ετοιμασία είναι και το ίδιο το Συνέδριό μας, αλλά και οι δραστηριότητες γύρω από τα λαϊκά προβλήματα”, εκτίμησε μιλώντας στον Alpha 9.89, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ο Πέτρος Τατούλης, μιλώντας σε εκδήλωση για τις σχολικές βιβλιοθήκες εμφανίστηκε υπερκομματικός αφήνοντας, εμμέσως αιχμές, για τη συνέπεια των κομμάτων ως προς την τήρηση των δεσμεύσεών τους.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης κράτησε αποστάσεις από τις δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ με τις οποίες κάλεσε τον κ. Τατούλη να παραδώσει και τη βουλευτική του έδρα.

“Δεν παρεμβαίνω σε αυτό, καθένας έχει την άποψή του και την δική του θεσμική ιδιότητα”, τόνισε.

Οι συζητήσεις περί ανασχηματισμού αναζωπυρώθηκαν μετά τη διαγραφή Τατούλη -αν και στο “Μέγαρο Μαξίμου παραπέμπουν στις πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού για το προνόμιο της αλλαγής προσώπων στην κυβέρνησή του.

“Το θέμα του ανασχηματισμού , με βάση το Σύνταγμα, αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του πρωθυπουργού”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *