Επικαιρότητα

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα

Πολιτική ομιλία σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: “Έρχονται πολύ χειρότερα στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στην περιοχή. Ο ιμπεριαλισμός γίνεται όλο και πιο επικίνδυνος και αντιδραστικός. Η κλιματολογική επιβάρυνση, το πρόβλημα της διατροφής είναι προϊόντα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Προ παντός δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Αργά η γρήγορα η εργατική τάξη της χώρας, το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων θα βρεθούν μπροστά στο υπαρκτό δίλημμα: Yποταγή ή Ρήξη, Ενσωμάτωση ή Ανατροπή”.
Συνεχίζοντας την ομιλία της η κ. Παπαρήγα ανέφερε πως: “Σήμερα οι φιλοεργοδοτικές, φιλοκυβερνητικές, φιλοενωσιακές πλειοψηφίες που επικρατούν στα κεντρικά και βασικά όργανα του εργατικού και του αγροτικού κινήματος, του κινήματος των αυτοαπασχολουμένων, εμποδίζουν την ανάπτυξη ενός ισχυρού και αποτελεσματικού αγώνα. Οδηγούν στην απογοήτευση, στις ανώφελες θυσίες, στην αποδιοργάνωση, στην ποδηγέτηση και χειραγώγηση.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να παραμερίσουν και να φέρουν στην μειοψηφία όλους εκείνους που στο όνομα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, της ανταγωνιστικότητας, και της ανανέωσης, τους οδηγούν να παζαρεύουν τι θα χάσουν. Τους οδηγούν να διεκδικούν φιλοδωρήματα και επιδόματα φτώχειας, με τον βαρύγδουπο τίτλο περί του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος”.

Ιδιωτικοποιήσεις και Ε. Ε.

Το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας στην ανάπτυξη και ασφάλεια της χώρας, στις κοινωνικές υπηρεσίες, όπως τόνισε στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα: “δεν αφορά, μόνο, τους εργαζόμενους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις , είναι παλλαϊκό ζήτημα. Το ζήτημα της ακρίβειας είναι επίσης καθολικό ζήτημα. Οι ποσοστώσεις και η συνυπευθυνότητα δεν αφορά μόνο την αγροτιά. Τα προβλήματα των αυτοαπασχολουμένων αφορούν όλους τους εργαζόμενους. Το πρόβλημα της ανεργίας της μερικής απασχόλησης αφορά όλους και όλες. Η ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Παιδείας και Υγείας αφορά όλους και όχι μόνο τους εργαζόμενους στους συγκεκριμένους χώρους, τους μαθητές, τους σπουδαστές”.

Aναφερόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως: “Δεν παρέχει καμία ασφάλεια στο δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Στην υγεία και στην πρόνοια, σε φθηνά και υγιεινά τρόφιμα, στην προστασία του περιβάλλοντος, την αναψυχή και τις διακοπές, τον ελεύθερο χρόνο, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό που δυναμώνει την ψυχική και σωματική υγεία. Στο σεβασμό των συλλογικών και ατομικών δικαιωμάτων”.

Η πολιτική προοπτική

Στο θέμα της πολιτικής προοπτικής και της πρότασης του ΚΚΕ, η γενική γραμματέας του κόμματος, είπε: “Μπροστά στον ελληνικό λαό υπάρχουν δύο δρόμοι εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Ο ένας είναι ο δρόμος που γνωρίζουμε χρόνια τώρα, που έχει γίνει ακόμα πιο δύσβατος την τελευταία 20ετία , ειδικά μετά την συνθήκη του Μάαστριχ. Είναι ο δρόμος που συμφέρει το κεφάλαιο, είναι τα μονοπώλια, ο δρόμος της προσαρμογής στις επιλογές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Είναι ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων, και της μερικής απασχόλησης, της ευελιξίας στην εργασία, των ανεβασμένων ορίων συνταξιοδότησης, της πιο σκληρής εκμετάλλευσης των νέων και των γυναικών.
Ο άλλος δρόμος είναι της συγκρότησης του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, η συμμαχία δηλαδή της εργατικής τάξης με τα λαϊκά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων στην πόλη και την ύπαιθρο, ο καθημερινός αγώνας που κατευθύνεται στην λαϊκή εξουσία, στην οικοδόμηση της λαϊκής οικονομίας.
Είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, οι συνεργαζόμενοι, οι σύμμαχοι στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.
Προτείνουμε την συγκρότηση Συμμαχίας πάνω σε ένα σύγχρονο προγραμματικό πλαίσιο αντιιμπεριαλιστικής αντιμονοπωλιακής κατεύθυνσης, που παίρνει υπόψη ό,τι συμβαίνει από τις αρχές της 10ετίας του ’90”.

Για το Συνασπισμό η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι: “Ο ΣΥΝ, παρά τις ακούραστες προσπάθειές του, παραμένει ένας μέτριος μαθητής και μιμητής της παρακμασμένης σοσιαλδημοκρατίας. Ο αποκαλούμενος κινηματικός του χαρακτήρας μπορεί να αποτελεί ένα καλό μακιγιάζ , για το λαϊκό κίνημα όμως δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά επικίνδυνη οργανωτική και πολιτική πλαδαρότητα, καραμπινάτος ρεφορμισμός με αριστερές και σοσιαλίζουσες πινελιές”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *