Επικαιρότητα

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

astynomia_matΈνταση επικρατεί γύρω από το Πολυτεχνείο, μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στην πλατεία Κάνιγγος, λίγο μετά τις 17.30, το απόγευμα του Σαββάτου. Τα επεισόδια άρχισαν όταν ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε αντισυγκέντρωση, λόγω της συγκέντρωσης που είχαν πραγματοποιήσει διάφοροι σύλλογοι κατά των αλλοδαπών. Σύμφωνα με την αστυνομία, αντιεξουσιαστές έσπαζαν πλάκες στα πεζοδρόμια για να εξασφαλίσουν οπλισμό και επιτέθηκαν στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και τους απώθησαν προς το Πολυτεχνείο.
Στην πλατεία Κάνιγγος πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση περίπου 150 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την συγκέντρωση κατά των αλλοδαπών που βρίσκονται στη χώρα μας, την οποία είχαν πραγματοποιήσει ακροδεξιές οργανώσεις στην πλατεία Ομονοίας.

Αυτή την ώρα γύρω από το Πολυτεχνείο υπάρχει “κλεφτοπόλεμος” ενώ έχουν κλείσει οι οδοί Πατησίων και Στουρνάρη. Επίσης, περίπου 300 άτομα του ακροδεξιού χώρου είναι συγκεντρωμένα στην πλατεία Ομονοίας, ενώ μία ακόμα αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κοτζιά, με πρωτοβουλία διαφόρων σωματείων αριστεριστών και αντιεξουσιαστών.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις οδούς πανεπιστημίου και Πειραιώς, ενώ αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια για να μην έρθουν σε επαφή τα άτομα των συγκεντρώσεων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *