Αθλητικά

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με νίκη επί της Αβελίνο

Με νίκη άρχισε το εφετινό ευρωπαϊκό «ταξίδι» του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 83-69 της «σταχτοπούτας» της Ευρωλίγκα, Αβελίνο, στην Ιταλία, σε αγώνα για την 1η ημέρα της διοργάνωσης και πανηγύρισαν το πρώτο δίποντο τους στον Α’ όμιλο. Κορυφαίος του Ολυμπιακού, που ανέβασε κατακόρυφα στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, ο «συνήθης-ύποπτος», Τζος Τσίλντρες, με 14 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Κρις Ουόρεν (18π.) και Τράβις Μπεστ (14π.).
Τα δεκάλεπτα: 22-14, 34-40, 54-62, 69-83

Το σαστισμένο πρόσωπο που έδειξε ο Ολυμπιακός μέσα στο κατάμεστο κλειστό της Αβελινό ήταν αρκετό για την ιταλική ομάδα προκειμένου να επιβάλει το ρυθμό της. Οι «ερυθρόλευκοι» με διαδοχικά λάθη και αστοχία από τα 6.25 δέχθηκαν στο 8′ ένα σερί 8-0, με τους Μπεστ και Κροσαριόλ να δείχνουν τις ικανότητες τους από τη γραμμή του τριποντου, και το 14-14 γρήγορα μετετράπη σε 22-14 υπέρ των Ιταλών με τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ωστόσο, στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα άλλαξε. Η είσοδος του Ερτσέγκ στον αγωνιστικό χώρο βοήθησε τους «ερυθρόλευκους» να βρουν μία ακόμη επιπλέον αξιόπιστη λύση τόσο στην επίθεση, όσο και στη συγκομιδή των ριμπάουντ και με τους Τσίλντρες, Παπαλουκά να αποτελούν σταθερή αξία η ομάδα του Γιαννάκη ισοφάρισε στο 15′, χάρη σε τρίποντο του Ερτσέγκ, ενώ έχοντας επιβάλει το ρυθμό της πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +6 (40-34).

Στην τρίτη περίοδο ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στα ριμπάουντ και με εξαντλητική άμυνα κατάφερε να καλύψει τα ανεπίτρεπτα πολλά λάθη του. Οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν μία σταθερή διαφορά των 5 πόντων στα πρώτα λεπτά της περιόδου, ενώ όταν πήρε μπροστά ο Βούιτσιτς και ο Χαλπερίν η διαφορά έφτασε με τη λήξη των 30 λεπτών για πρώτη φορά στο +8 (62-54). Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν η τελευταία περίοδος. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος διατηρούσε μία διαφορά των δέκα πόντων, είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του, τη στιγμή που η απειρία και η αστοχία από τις βολές και τα δίποντα της Αβελίνο δεν της επέτρεπαν να ροκανίσει τη διαφορά. Το τελικό 83-69 βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη τους, απέναντι σε μία μονοδιάστατη ομάδα.

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ντοζάι (Κροατία), Μπούλτο (Ισπανία)

Οι συνθέσεις:

ΑΒΕΛΙΝΟ (ΖΑΡΕ ΜΑΡΚΟΦΣΚΙ): Ουάρεν 18 (2), Ραντούλοβιτς 10 (2), Πόρτα 2, Μπεστ 14 (3), Τσιντσιαρίνι, Κροσαριόλ 2, Σλέι 2, Τούσεκ 5 (1), Ουίλιαμς 8, Ντίνερ 8 (2), Νάρντι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ): Παπαλουκάς 8, Τσίλντρες 14, Βούιτσιτς 6, Μιλόσεβιτς, Μπουρούσης 6, Χαλπερίν 11 (1), Γκριρ 10, Βασίλοπουλος 5, Πρίντεζης 10, Ερτσέγκ 11 (1), Τεόντοσιτς 2, Σχορτσιανίτης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *